Στέφανος Θεοδωρίδης: Με τουριστική εμπειρία ο νέος πρόεδρος του Υπερταμείου

26 Feb 2024, 11:19 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Με τουριστική εμπειρία ο νέος πρόεδρος του Υπερταμείου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΣ) της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) κατά τη συνεδρίασή του στις 23 Φεβρουαρίου 2024, αποφάσισε ομόφωνα να εκλέξει τον κ. Στέφανο Θεοδωρίδη ως νέο, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου με τετραετή θητεία και να τον διορίσει στην θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης θα αντικαταστήσει τον κ. Κωνσταντίνο Δερδεμέζη του οποίου η θητεία λήγει την 1η Μαρτίου 2024.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του νέου Προέδρου του Δ.Σ

Ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης είναι ένα έμπειρο διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων με 40 χρόνια καριέρα, 30 εκ των οποίων έχει υπηρετήσει σε ανώτατες διοικητικές θέσεις. Από το 2012 έως το τέλος του 2023 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φιλοξενίας και ακινήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μεταξύ 2006 και 2011 ήταν CEO στην Regency Entertainment SA. Επίσης διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της DIAGEO Α.Ε., ηγέτιδα στην παγκόσμια αγορά οινοπνευματωδών ποτών έχοντας στην ευθύνη του 18 χώρες.

Ο κ. Θεοδωρίδης έχει προεδρεύσει και συμμετάσχει σε Διοικητικά Συμβούλια είτε ως εκτελεστικό ή μη εκτελεστικό μέλος σε ένα ευρύ φάσμα σημαντικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει υπηρετήσει ως μέλος ΔΣ στα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΗ, της Giochi Preziosi Α.Ε. και του ΙΟΒΕ. Ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης είναι κάτοχος πτυχίου στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει παρακολουθήσει προγράμματα ανάπτυξης στελεχών στο London Business School και στο INSEAD Business School.

Το Εποπτικό Συμβούλιο καλωσορίζει τον κ. Στέφανο Θεοδωρίδη στην θέση του Προέδρου της ΕΕΣΥΠ και του εύχεται καλή επιτυχία στον νέο του ρόλο.

Λίγα Λόγια για το Υπερταμείο

Το Υπερταμείο είναι εταιρεία συμμετοχών που ιδρύθηκε το 2016 με Μοναδικό Μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, όπως αυτό εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών. Αποστολή του, ως το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο της Ελλάδας, είναι: η ανάληψη ενεργού ρόλου στον εκσυγχρονισμό των Δημοσίων Επιχειρήσεων, η μεγιστοποίηση της αξίας της δημόσιας περιουσίας, η διασφάλιση αναβαθμισμένων υπηρεσιών για τους πολίτες/καταναλωτές και η συμβολή του στην εθνική οικονομία.

Στο χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου περιλαμβάνονται θυγατρικές και συμμετοχές του σε δημόσιες επιχειρήσεις, οι οποίες  δραστηριοποιούνται σε καίριους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως η Ακίνητη Περιουσία: Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ΓΑΙΑΟΣΕ, ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ, ΔΕΘ HELEXPO, η Ενέργεια: ΔΕΗ, οι Μεταφορές και οι Υποδομές: Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Όμιλος Συγκοινωνιών Αθηνών, ΑΕΔΙΚ, 23 Περιφερειακά Αεροδρόμια, ο Εφοδιασμός Τροφίμων: ΚΑΘ, ΟΚΑΑ, Ελληνικές Αλυκές, η Τεχνολογία: Ταμείο ΦΑΙΣΤΟΣ και οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες: Όμιλος ΕΛΤΑ. Η αξία του χαρτοφυλακίου που διαχειρίζεται το Υπερταμείο ανέρχεται σήμερα σε €5,5 δισ. και ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στις εταιρείες του ξεπερνά τις 25.000. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα