Σεμπάστιαν Έμπελ: Η TUI πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της ακροδεξιάς - "Η διαφορετικότητα είναι στον πυρήνα του DNA μας"

13 Feb 2024, 19:11 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Η TUI πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της ακροδεξιάς - "Η διαφορετικότητα είναι στον πυρήνα του DNA μας"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο επικεφαλής της TUI, Σεμπάστιαν Έμπελ, πήρε για άλλη μια φορά εξαιρετικά σαφή θέση κατά της ακροδεξιάς, στην ομιλία του στη σημερινή συνέλευση των μετόχων.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα ακροδεξιάς σκέψης και εθνικισμού. Εδώ στη Γερμανία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Το κοινωνικό κλίμα έχει γίνει τραχύ – απαράδεκτα τραχύ», είπε ο κ.Έμπελ στους μετόχους της TUI.

Τουρισμός σημαίνει «ανταλλαγή και κατανόηση»

Η απομόνωση, η μισαλλοδοξία και η στενόμυαλη σκέψη διαβρώνουν τις κοινωνίες, τόνισε. Πλέον απαιτείται από τις πλατιές μάζες να πάρουν θέση εναντίον αυτού του κύματος, υπογράμμισε ο επικεφαλής της TUI. «Δεν μπορούμε να απαντήσουμε στους μισαλλόδοξους με ανοχή ή αδιαφορία. Αυτό είναι ζήτημα στάσης, των αξιών μας και της ευθύνης μας», είπε σε έντονο ύφος ο κ.Έμπελ.

Τουρισμός σημαίνει ανταλλαγή και κατανόηση. Αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο κλάδο, ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. Τα ταξίδια επιτρέπουν στους ανθρώπους να κοιτάζουν πέρα ​​από τους δικούς τους ορίζοντες. Τα ταξίδια δημιουργούν χώρο για προσωπικές συναντήσεις πέρα ​​από σύνορα και πολιτισμικές διαφορές. Η TUI ειδικότερα, ως ηγέτης της αγοράς στον τουρισμό, είναι «με πολύ ιδιαίτερο τρόπο» μια εταιρεία διαφορετικότητας. «Η διαφορετικότητα είναι στον πυρήνα του DNA μας – και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI.

Η διαφορετικότητα ως DNA – και ως δύναμη

«Η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας – αυτό ισχύει για την TUI ως εταιρεία καθώς και για την Ευρώπη», τόνισε ο Έμπελ. Κάνει τη ζωή «όχι πάντα ευκολότερη, αλλά χωρίς αμφιβολία καλύτερη». Η TUI θα συνεχίσει να προωθεί τη διαφορετικότητα, την ανεκτικότητα και την κατανόηση. 

O κ. Έμπελ εκμεταλλεύτηκε την περίσταση και ανακοίνωσε ότι η TUI θα λανσάρει τη στρατηγική πολυμορφίας, ισότητας και ένταξης, που σχεδιάστηκε από καιρό, τις επόμενες εβδομάδες. Μαζί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και όλους τους υπαλλήλους, ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι «όλοι στην TUI μπορούν να είναι αυτοί που είναι – ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου, ηλικίας, σεξουαλικής ταυτότητας, θρησκείας, αναπηριών ή ειδικών ικανοτήτων», ανέφερε ο ηγέτης του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού της Ευρώπης.

  • Οι μέτοχοι της TUI αποφάσισαν με ξεκάθαρη ψήφο να διαγραφούν οι μετοχές από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Αυτό σημαίνει ότι οι μετοχές της TUI AG θα εισαχθούν στο Prime Standard του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης από τον Απρίλιο. Επιπλέον, η ένταξη στο MDAX αναμένεται τον Ιούνιο.
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα