Michael O'Leary: Η Ryanair κερδίζει μερίδια αγοράς στις περισσότερες αγορές της ΕΕ

22 May 2023, 13:04 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Η Ryanair κερδίζει μερίδια αγοράς στις περισσότερες αγορές της ΕΕ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Tεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης» διαβλέπει για την Ryanair ο επικεφαλής της Michael O'Leary, καθώς, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους παίρνει μερίδιο αγοράς από ανταγωνιστές σε όλη την Ευρώπη, όπως είπε σήμερα.

Η Ryanair πρόκειται να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα της ιστορίας της αυτό το καλοκαίρι με σχεδόν 2.500 δρομολόγια και περισσότερες από 3.000 πτήσεις καθημερινά, αξιοποιώντας την ανάκαμψη της ζήτησης μετά την πανδημία.

Η εταιρεία κατέγραψε στο οικονομικό έτος έως τις 31 Μαρτίου 2023 κέρδη 1,43 δισ. ευρώ, έναντι ζημιών 355 εκατ. ευρώ τους προηγούμενους 12 μήνες.

Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 74% φτάνοντας τα 168,6 εκατομμύρια, δημιουργώντας αυξημένα έσοδα 10,78 δισεκατομμυρίων ευρώ, αύξηση 124% σε ετήσια βάση. 

Η Ryanair, ωστόσο, είχε χειμερινή εποχική ζημιά 154 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο έως το τέλος Μαρτίου.

Ο O'Leary τόνισε ότι το μερίδιο αγοράς έχει «αυξηθεί σημαντικά» στις περισσότερες αγορές της ΕΕ και ότι οι κρατήσεις για το καλοκαίρι είναι ισχυρές. Η εταιρεία έχει αυξήσει το μερίδιό της στην Ιταλία (από 27% σε 40%), στην Πολωνία (από 26% σε 36%) και στην Ιρλανδία (από 49% σε 58%).  

Η Ryanair θα παραλάβει 110 Boeing 737 τα επόμενα τρία καλοκαίρια, κάτι που, όπως είπε ο CEO της εταιρείας, διαμορφώνει τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης για τη Ryanair τα επόμενα χρόνια.

Η Ryanair ελπίζει να αυξήσει την κίνηση κατά 10% το τρέχον οικονομικό έτος σε περίπου 185 εκατομμύρια επιβάτες, αλλά ο Michael O'Leary προειδοποίησε ότι οι πρόσφατες καθυστερήσεις παράδοσης από την Boeing μπορεί να ωθήσουν μέρος αυτής της ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του φθινοπώρου-χειμώνα με χαμηλότερες αποδόσεις «και μπορεί να μειώσουν ελαφρώς αυτόν τον στόχο».

Ο O'Leary επεσήμανε ότι ο λογαριασμός καυσίμων αυξάνεται κατά περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου, αλλά είπε ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι τα ετήσια έσοδα θα αυξηθούν αρκετά για να καλύψουν το υψηλότερο κόστος καυσίμων.

«Μέχρι σήμερα, η ζήτηση για το καλοκαίρι του '23 είναι ισχυρή και οι τιμές κατά την περίοδο αιχμής παρουσιάζουν αυξητική τάση σε σχέση με πέρυσι», είπε, προσθέτοντας: «Αυτό το καλοκαίρι, εν αναμονή περαιτέρω διαταραχών στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, έχουμε επενδύσει πολλά στις δραστηριότητές μας – αυξήσαμε την αναλογία πληρώματος, διπλασιάσαμε το μέγεθος των κέντρων λειτουργίας μας και συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την επικοινωνία με τους πελάτες – για να διασφαλίσουμε ότι οι επιβάτες και τα πληρώματα μας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις πτήσεις της Ryanair".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα