Βασίλης Κικίλιας : Η Καλαμάτα έγινε προορισμός για όλο το χρόνο με Έλληνες και ξένους επισκέπτες

30 Mar 2023, 11:28 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Η Καλαμάτα έγινε προορισμός για όλο το χρόνο με Έλληνες και ξένους επισκέπτες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο (φωτογραφία) στο Υπουργείο Τουρισμού. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής, η προβολή της πόλης καθώς και η ένταξη της τουριστικής σεζόν.  

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Τουρισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Η ανάδειξη της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας, ως τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο έγινε πράξη. Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ στις 19 Φεβρουαρίου με απευθείας πτήση από το Μόναχο. Παράλληλα, η πόλη αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς city break προορισμούς για τους Έλληνες, ενώ σταδιακά φιλοξενεί ψηφιακούς νομάδες από όλον τον κόσμο. Όλα αυτά ενισχύουν  την τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία, κάτι που σε συνδυασμό με τις μεγάλες τουριστικές και ξενοδοχειακές επενδύσεις δημιουργούν προοπτικές για μια εξαιρετική χρονιά. Με τον Δήμαρχο Καλαμάτας έχουμε όλο αυτό το διάστημα μια αδιάλειπτη και γόνιμη συνεργασία και στο πλαίσιο αυτό συζητήσαμε τόσο για την περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών, όπως του Διεθνούς Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” αλλά και της μαρίνας της Καλαμάτας» 

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε τα εξής :  

«Ευχαριστώ τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια για την άκρως εποικοδομητική συνάντηση εργασίας που είχαμε. Η δυναμική που αναπτύσσει ο τουριστικός κλάδος, τα μηνύματα που εισπράττουμε και εμείς από την γενικότερη πορεία σε όλη την Ελλάδα, είναι ενθαρρυντικά και μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Ως Δήμος Καλαμάτας επενδύουμε στον τουρισμό, επενδύουμε σε δράσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια της περιοχής μας. Σε αυτό το πλαίσιο, η αναβάθμιση υποδομών όπως του Διεθνούς Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” της Καλαμάτας, της μαρίνας, του λιμένα, αλλά και η προβολή της Καλαμάτας μέσω του ΕΟΤ, αποτελούν θέματα που όπως συμφωνήσαμε με τον Υπουργό Τουρισμό θα προχωρήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι βέβαιο ότι συνεργαζόμενοι, Υπουργείο, Δήμος και φορείς μπορούμε και θα έχουμε θετικά αποτελέσματα». 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα