Τζούλια Σίμπσον: Γυναίκες στο επίκεντρο του τουρισμού για ένα καλύτερο μέλλον του κλάδου

24 Feb 2023, 11:07 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Γυναίκες στο επίκεντρο του τουρισμού για ένα καλύτερο μέλλον του κλάδου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μόλις το 7% των θέσεων ηγεσίας στη βιομηχανία αναψυχής κατέχουν γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη της Aptamind Partners, που υποστηρίζεται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, διαπιστώνεται τεράστια ανισορροπία μεταξύ των φύλων στη βιομηχανία αναψυχής, καθώς ελάχιστες γυναίκες είναι πρόεδροι ή διευθύνουσες σύμβουλοι στους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους του κόσμου, ενώ πιο ισορροπημένη είναι η εικόνα στη βιομηχανία του καζίνο και της ψυχαγωγίας.

Τρεις ακόμη μελέτες προγραμματίζονται για το ίδιο θέμα ανάμεσα στις ταξιδιωτικές και τουριστικές επιχειρήσεις, όπως οι αεροπορικές εταιρείες, η κρουαζιέρα και τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία, για να εξακριβωθεί η γυναικεία παρουσία στις ηγετικές θέσεις.

Μια πρώτη έκθεση βρήκε μια ισορροπία 50-50 των δύο φύλων στο συνολικό εργατικό δυναμικό στον ελεύθερο χρόνο, αλλά σημείωσε πώς το χάσμα διευρύνεται όσο ψηλότερα κοιτάμε στην κλίμακα σταδιοδρομίας.

Το ποσοστό των γυναικών μειώνεται στο 42% στις μεσαίες θέσεις στην κλίμακα διοίκηση και στο 33% στα ανώτερα στελέχη.

Η Alison Brittain, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Whitbread, ήταν η μοναδική γυναίκα μεταξύ των CEO των ξενοδοχείων όταν συντάχθηκε η έκθεση, αλλά εγκατέλειψε τη θέση της τον Ιανουάριο του 2023.

Η Τζούλια Σίμπσον, πρόεδρος και διευθύνωσα σύμβουλος του WTTC, σχολιάζοντας τα ευρήματα, τόνισε ότι οι εταιρείες πρέπει να εγγυηθούν ότι θα σημειωθεί πρόοδος με την πάροδο του χρόνου. «Η τοποθέτηση των γυναικών στο επίκεντρο των ταξιδιών και του τουρισμού θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον κλάδο», δήλωσε.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα