Χάρης Σακαλής: Executive Chef στο αεροδρόμιο Fairmont Vancouver ο σεφ από τη Θεσσαλονίκη

21 Feb 2023, 11:36 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Executive Chef στο αεροδρόμιο Fairmont Vancouver ο σεφ από τη Θεσσαλονίκη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Executive Chef στο αεροδρόμιο Fairmont Vancouver ανέλαβε ο Έλληνας Χάρης Σακαλής, ο οποίος θα είναι επικεφαλής της γαστρονομικής λειτουργίας και του βραβευμένου εστιατορίου Globe@YVR και του Jetside Lounge του ξενοδοχείου.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη, ο σεφ Σακαλής μεγάλωσε, όπως αναφέρεται, σε μια οικογένεια ψαράδων και κυνηγών στις ακτές της Μεσογείου, όπου το καλό φαγητό και η συγκέντρωση γύρω από το τραπέζι με τους φίλους και την οικογένεια βρίσκεται στον πυρήνα της οικογενειακής ζωής. 

Η πρώτη επαφή με τη μαγειρική ήταν όταν έδωσε μια χείρα βοηθείας στο εστιατόριο ενός οικογενειακού φίλου. Εκεί μυήθηκε στις συνταγές και τον κόσμο της μαγειρικής. 'Ετσι αποφάσισε να εγγραφεί στο πρόγραμμα Μαγειρικών Τεχνών στη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μετά την αποφοίτησή του, έλαβε πρακτικές δεξιότητες σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ στην Ελλάδα πριν ταξιδέψει διεθνώς. Εργάστηκε στα κορυφαία εστιατόρια στο Μανχάταν, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου με αστέρι Michelin Café Boulud ως Chef de Partie. Απέκτησε εξαιρετικές δεξιότητες δουλεύοντας δίπλα σε ταλαντούχους σεφ και ηγέτες του κλάδου προτού μετακομίσει στη Μέση Ανατολή για να εργασθεί στα ξενοδοχεία Rosewood στο Άμπου Ντάμπι.

Στη συνέχεια εργάστηκε στα Fairmont Hotels & Resorts στις Βερμούδες και τον Καναδά, όπου προήχθη στη θέση του Executive Chef στο Fairmont Southampton και Fairmont Jasper Park Lodge. Στο τελευταίο είχε την επίβλεψη στα επισιτιστικά τμήμα του θερέτρου, που περιελάμαναν οκτώ εστιατόρια και μπαρ, εποχικούς χώρους και τμήμα catering.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ανυπομονεί να αφήσει το γαστρονομικό του στίγμα στο αεροδρόμιο Fairmont Vancouver, όπου η κουζίνα είναι εμπνευσμένη από τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό που αναδεικνύει τοπικά και βιώσιμα συστατικά από αγρότες και ψαράδες.

Η πρώτη γνωριμία του σεφ Σακαλή με την πελατεία του εστιατορίου στο αεροδρόμιο Fairmont Vancouver θα γίνει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου καθώς διοργανώνεται ένα δείπνο με τοπικά κρασιά σε συνεργασία με το Burrowing Owl Estate Winery.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα