Κατερίνα Γιαννούκα: Η εντυπωσιακή διεθνής καριέρα στα ξενοδοχεία της Κατερίνας Γιαννούκα - Αναλαμβάνει τώρα CEO της Jumeirah Group

29 Sep 2022, 10:34 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Η εντυπωσιακή διεθνής καριέρα στα ξενοδοχεία της Κατερίνας Γιαννούκα - Αναλαμβάνει τώρα CEO της Jumeirah Group

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα ακόμη μεγάλο βήμα στη διεθνή καριέρα της σε εταιρείες με υπηρεσίες για ξενοδοχεία και ξενοδοχειακές αλυσίδες κάνει από τον ερχόμενο Δεκέμβριο η Κατερίνα Γιαννούκα, που αναλαμβάνει Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) του Ομίλου Jumeirah.

Η ανακοίνωση έγινε χθες από την Dubai Holding, την παγκόσμια επενδυτική εταιρεία με παρουσία σε περισσότερες από 13 χώρες, που είναι ιδιοκτήτρια της αλυσίδας Jumeirah.

Η Dubai Holding καλωσορίζει την Κατερίνα Γιαννούκα, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγνωρισμένη επαγγελματίας στον κλάδο της διεθνούς φιλοξενίας, με 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο, στην ανάπτυξη ξενοδοχείων, στην παροχή συμβουλών, στις συναλλαγές και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, που εκτείνεται σε 35 χώρες. 

Από το 2017 η κυρία Γιαννούκα είναι Πρόεδρος Ασίας-Ειρηνικού της Radisson Hotel Group, στην οποία ηγήθηκε στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου πενταετούς στρατηγικού και λειτουργικού σχεδίου, προσφέροντας πρωτοφανή ανάπτυξη - σχεδόν διπλασιασμό του μεγέθους του χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων της Radisson.

Πριν από αυτή τη θέση, η Κατερίνα ηγήθηκε της ομάδας Ανάπτυξης Ασίας-Ειρηνικού και Κίνας των υπερπολυτελών Rosewood Hotels & Resorts, όπου πέρα ​​από την ανάπτυξη, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της νέας επωνυμίας, της λήψης εταιρικών αποφάσεων και του στρατηγικού σχεδιασμού.

Σχολιάζοντας το διορισμό της, ο Amit Kaushal, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Dubai Holding, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάληψη της ηγεσίας του Ομίλου Jumeirah από την κυρία Γιαννούκα, τονίζοντας ότι με τα χρόνια η Jumeirah έγινε συνώνυμο της ποιότητας, παρέχοντας στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο μοναδικές και ασυναγώνιστες εμπειρίες.

Λαμβάνοντας υπόψη το εντυπωσιακό ιστορικό της Κατερίνας, ο  κ.Kaushal εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στηριζόμενη στην  "απίστευτη ιστορία επιτυχίας της Jumeirah", θα οδηγήσει την επιχείρηση σε νέα επίπεδα βιώσιμης και επιταχυνόμενης ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Γιαννούκα δήλωσε ότι είναι τιμή της που η Dubai Holding την εμπιστεύτηκε ως Διευθύνουσα Σύμβουλο στην Jumeirah Group.

Η Jumeirah, είπε, διαχειρίζεται μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία στον κόσμο και έχει επαναπροσδιορίσει την πολυτελή φιλοξενία με την εξαιρετική και υπεράνω των προσδοκιών προσφορά υπηρεσιών της.

Οι ευκαιρίες για την Jumeirah είναι εξαιρετικά συναρπαστικές και ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτό το νέο ταξίδι μαζί με ολόκληρη την ομάδα για να ξεκλειδώσουμε τις τεράστιες δυνατότητες της μάρκας Jumeirah και να εξασφαλίσουμε τη βιώσιμη θέση της στην παγκόσμια σκηνή ως την κορυφαία μάρκα πολυτελών ξενοδοχείων στα Εμιράτα, που αναγνωρίζεται και αναζητείται  παγκοσμίως, πρόσθεσε.

Σήμερα, η Dubai Holding διαθέτει 25 πολυτελή ξενοδοχεία σε 13 χώρες στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία, με την Jumeirah να έχει κάποια από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία στην περιοχή του Κόλπου και όχι μόνο Στην Ευρώπη, διαθέτει τρία ξενοδοχεία στο Λονδίνο, το Κάπρι και τη Μαγιόρκα, 

Σημειώνεται ότι η Κατερίνα Γιαννούκα είχε έρθει στην Αθήνα στις 29 Ιουνίου 2011 και μίλησε σε συνέδριο των Financial Times για τον ελληνικό τουρισμό με την ιδιότητα της Senior Director-Acquisitions & Development EAME Starwood Hotels.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα