Julia Simpson: Το WTTC οικοδεσπότης του ιστορικού διαλόγου μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και των υπουργών της G20

28 Sep 2022, 09:45 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Το WTTC οικοδεσπότης του ιστορικού διαλόγου μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και των υπουργών της G20

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού, WTTC, και οι υπουργοί της G20 συναντώνται στο Μπαλί, ως μέρος της υπουργικής συνάντησης τουρισμού υπό την ινδονησιακή προεδρία.

Βασικό ζήτημα της συνάντησης, είναι η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, η οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την επίτευξη πλήρους ανάκαμψης του κλάδου.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση όπου το WTTC απευθύνθηκε στους G20,  προσκλήθηκε ο ιδιωτικός τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού, ως αναπόσπαστο και ισομερές κομμάτι της νέας, παγκόσμιας προσπάθειας. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κα Julia Simpson, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, ανέφερε ότι ενώ ο τομέας ανακάμπτει μετά από περισσότερα από δύο χρόνια κατάρρευσης, απαιτείται ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, εάν θέλουμε να επιτευχθεί πλήρης ανάκαμψη και ένα βιώσιμο μέλλον.

Περαιτέρω, η κα Simpson επεσήμανε στους υπουργούς ότι τα ταξίδια και ο τουρισμός είναι κεντρικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, καθώς πρόκειται να αναπτυχθεί με διπλάσια ταχύτητα από την παγκόσμια οικονομία τα επόμενα 10 χρόνια.

Παράλληλα, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, μεταξύ άλλων τόνισε ότι παρ’ όλα αυτά, η ανάκαμψη θα μπορούσε να παρεμποδιστεί από αντίξοους οικονομικούς ανέμους. Οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, το κόστος ζωής, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού, οι περιορισμοί του εναέριου χώρου και, φυσικά, η κλιματική αλλαγή, όλα απειλούν την πλήρη ανάκαμψη του κλάδου.

Οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι αυτός είναι ο τομέας που θα φορτίσει άμεσα και αποτελεσματικά τις οικονομίες μετά το χειρότερο οικονομικό σοκ της σύγχρονης εποχής.

Ως σημερινός κάτοχος της Προεδρίας της G20, η Ινδονησία εστιάζει στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πιο περιεκτικό και βιώσιμο θεμέλιο για την ανάπτυξη, με θέμα «Ανακάμπτουμε Μαζί, Ανακάμπτουμε Δυνατότεροι».

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι υπουργοί τουρισμού επικέντρωσαν τη συζήτηση σε μια «Ανθρωποκεντρική ανάκαμψη» που μεταξύ άλλων θα ωφελήσει τις τοπικές κοινωνίες και τις ευάλωτες ομάδες.

Εξάλλου, η τελευταία έρευνα του WTTC δείχνει ότι ενώ ο κορωνοϊός είχε καταστροφικές επιπτώσεις στα ταξίδια και τον τουρισμό, το μέλλον φαίνεται λαμπρό με τη δημιουργία περισσότερων από 126 εκατ. θέσεων εργασίας παγκοσμίως την επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα 2/3 των εν λόγω θέσεων εργασίας θα δημιουργηθούν σε χώρες της G20, δημιουργώντας 82 εκατ. θέσεις εργασίας στον Τουρισμό μέχρι το 2032.

Ωστόσο, ενώ οι ταξιδιώτες αρχίζουν να ανακαλύπτουν ξανά τον κόσμο και η ζήτηση αυξάνεται, το WTTC τονίζει ότι οι προκλήσεις παραμένουν.

Κατά τη συνάντηση, υπουργοί και ηγέτες επιχειρήσεων συζήτησαν πολιτικές του τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού και ποιες πρακτικές ήταν οι πιο αποτελεσματικές για την καλλιέργεια του εργατικού δυναμικού, την προστασία των κοινοτήτων και του περιβάλλοντος και τελικά την προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον.

Στο διάλογο συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί από τη Σαουδική Αραβία, την Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ισπανία και την Ινδονησία, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του UNWTO Zurab Pololikashvili.

 

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα