Λεωνιδας Μπαμπάνης: Το Eλληνικό Chapter της ASTA, για 2η συνεχόμενη χρονιά, το καλύτερα αναπτυσσόμενο διεθνώς

16 Sep 2022, 02:05 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Το Eλληνικό Chapter της ASTA, για 2η συνεχόμενη χρονιά, το καλύτερα αναπτυσσόμενο διεθνώς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H θεαματική επιστροφή των Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα φέτος συνοδεύτηκε με την βράβευση του ελληνικού chapter της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA) για δεύτερη χρονιά ως το καλύτερα αναπτυσσόμενο διεθνώς. 

Με αφορμή αυτή τη βράβευση κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης, πρόεδρος της ASTA για την περιοχή της Ελλάδας – Κύπρου, δήλωσε:

"Στα μέσα Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων για το 2023, η ASTA σε συνεργασία με ελληνικούς φορείς θα κάνουν διάφορα δρώμενα στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει κάποιες συνέργιες και έχουν δρομολογηθεί  γαστρονομικά events που θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλες αμερικανικές πόλεις, όπως Νέα Υόρκη, Σικάγο και Ουάσινγκτον το 2023. Αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν στα μέσα Οκτωβρίου".

"Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους διακεκριμένους προορισμούς της ASTA, ιδίως για φέτος", σημειώνει ο κ.Μπαμπάνης, ο οποίος αποδίδει τη μεγάλη ώθηση στο τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ στις αυξημένες τακτικές πτήσεις των αμερικανικών αερομεταφορέων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο "Ελ. Βενιζέλος", υπογραμμίζει, είχε ως αποτέλεσμα να επισκέπτονται την Αθήνα και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας πλήθος high spenders ταξιδιωτών. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το ταξιδιωτικό budget του μέσου Αμερικανού αγγίζει τα 2.000 δολάρια ανά άτομο την εβδομάδα, από το οποίο το 25% πηγαίνει στην διαμονή και το 15% στη διατροφή.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα