Βασίλης Κικίλιας: Επιβεβλημένη πλέον η επιμήκυνση της σεζόν

22 Jun 2022, 18:08 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Επιβεβλημένη πλέον η επιμήκυνση της σεζόν

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tις θεσμικές πρωτοβουλίες και τις στοχευμένες στρατηγικές του Υπουργείου Τουρισμού, που ανέπτυξε τους τελευταίους μήνες, για το επιτυχές rebranding της χώρας στο εξωτερικό, παρουσίασε στην 30ή Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ο υπουργός κ.Βασίλης Κικίλιας.

Είπε συγκεκριμένα:

 «Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχοντας μπροστά μας ακόμη το πρόβλημα της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης εργαστήκαμε σκληρά και εργαστήκαμε ομαδικά  με ένα διττό στόχο. Αφενός να καταφέρουμε να ανοίξουμε νωρίτερα την τουριστική περίοδο και αφετέρου να ενισχύσουμε τις προϋποθέσεις για την αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων. Σύμμαχος μας σε αυτή την προσπάθεια η επανασύσταση της χώρας ως μιας σύγχρονης χώρας που κατάφερε επιτυχημένα να αντιμετωπίσει την πανδημία και να ανοίξει με ασφαλή τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό διαπραγματευτήκαμε με τους μεγάλους διεθνείς παίκτες της αγοράς για να φέρουμε αφενός νωρίτερα την έναρξη της τουριστικής περιόδου αλλά και για να επεκτείνουμε τη λήξη της μέχρι το τέλος του έτους. Πιέσαμε και καταφέραμε τις αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν χωρητικότητες και να προσθέσουν νέα δρομολόγια και προορισμούς. Συζητήσαμε με τους μεγάλους tour operators για τους τρόπους ανάδειξης νέων προορισμών». 

Ο κ.Κικίλιας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αμερικανική αγορά, τονίζοντας ότι μέσα από συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες επιτεύχθηκε η ύπαρξη 9 πτήσεων καθημερινά με Αθήνα και 63 πτήσεων την εβδομάδα, από τον Μάρτιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Τουρισμού είπε ακόμη ότι ολοκληρώνεται το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον είναι επιβεβλημένη η επιμήκυνση της σεζόν στη χώρα μας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα