Glenn Fogel : Πίεση στα ξενοδοχεία φέρνει η υψηλή ζήτηση για ιδιωτικά καταλύματα

25 Nov 2020, 12:25 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Πίεση στα ξενοδοχεία φέρνει η υψηλή ζήτηση για ιδιωτικά καταλύματα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα δυο μεγάλα προβλήματα για τον ξενοδοχειακό κλάδο, που δημιούργησε η πανδημία, είναι η χαμηλή ζήτηση από εταιρικούς ταξιδιώτες και η αυξημένη ζήτηση για εναλλακτικά καταλύματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Booking Holdings, Glenn Fogel.

Η ίδια η Booking, όπως είπε σε διεθνές συνέδριο τεχνολογίας, μπορεί να επωφεληθεί από αυτήν την τάση, καθώς συνδυάζει στην πλατφόρμα της την προσφορά πολλών ξενοδοχείων αλλά και ιδιωτικών καταλυμάτων.

Μιλώντας, επίσης, στο συνέδριο Phocuswright 2020, ο κ.Glenn Fogel ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν σταθερή αύξηση της ζήτησης για ιδιωτικά καταλύματα. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 τα ιδιωτικά καταλύματα αντιπροσώπευαν το 40% των νέων κρατήσεων και το τρίτο τρίμηνο το 33% των νέων κρατήσεων. Τα ποσοστά αυτά αυξάνονται από έτος σε έτος γι αυτές τις χρονικές περιόδους.

Την επόμενη χρονιά, δήλωσε ο κ.Fogel, οι ταξιδιώτες θα βάλουν στην ίδια ζυγαριά τον προβληματισμό διαμονής σε ξενοδοχείο ή ιδιωτικό κατάλυμα. Πρόβλεψε επίσης ότι τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί η αγορά  εναλλακτικών καταλυμάτων σε νέες περιοχές, που μέχρι τώρα δεν συγκέντρωναν πλήθη τουριστών.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα