Norbert Fiebig: Πανδημική ρήτρα ζητεί η DRV στην ευρωπαϊκή οδηγία για τα ταξίδια

01 Jul 2020, 15:42 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Πανδημική ρήτρα ζητεί η DRV στην ευρωπαϊκή οδηγία για τα ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tην ενσωμάτωση ρήτρας για περιπτώσεις πανδημίας στην οδηγία της ΕΕ για τα ταξίδια ζητεί η ένωση γερμανών τουρ οπερείτορ και τουριστικών γραφείων, DRV, με αφορμή την προεδρία της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Μέχρι στιγμής, η ευρωπαϊκή οδηγία για τα ταξίδια προβλέπει υποχρεωτική άμεση επιστροφή χρημάτων από τους τουρ οπερέιτορ εάν ένα πακέτο για το οποίο έχει γίνει κράτηση πρέπει να ακυρωθεί λόγω εκτάκτων εξωτερικών συνθηκών. Στην τρέχουσα συγκυρία της πανδημίας, αυτό συνεπάγεται την αιφνίδια οικονομική αφαίμαξη πολλών οργανωτών ταξιδίων. 

Οι απαιτήσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας δεν σχεδιάστηκαν για την περίπτωση πανδημίας. Ως εκ τούτου, έχουν φέρει ολόκληρη την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική βιομηχανία σε μεγάλη δυσχέρεια, τονίζει ο πρόεδρος της DRV, Norbert Fiebig.

Οι συνέπειες δεν μπορούν να υπολογιστούν και η πιθανότητα νέας πανδημίας στο μέλλον δε μπορεί να αποκλειστεί. Επομένως, όπως σημείωσε ο κ. Fiebig, οι πολιτικοί πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα για μια τέτοια περίπτωση και να εισάγουν πανδημική ρήτρα.

Σε επιστολή της προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Peter Altmaier και την υπουργό Δικαιοσύνης, Christine Lambrecht, η DRV ζητεί από τη γερμανική κυβέρνηση να αξιοποιήσει το ερχόμενο εξάμηνο ώστε να διαμορφώσει το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο για μελλοντικές παγκόσμιες κρίσεις.

Η Γερμανία μόλις ανέλαβε την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο κόσμος του τουρισμού ελπίζει ότι η κυβέρνηση θα τοποθετήσει τη νομοθεσία για τα ταξίδια ψηλά στην ατζέντα στις συστάσεις της προς τα ομοσπονδιακά κράτη. Στόχος θα πρέπει να είναι, τονίζει η DRV, μια πιο δίκαιη ισορροπία βαρών μεταξύ των επιχειρήσεων και των καταναλωτών. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα