Αλέξανδρος Βασιλικός: Πολύ σύντομα θα οδηγηθούμε σε αλλαγή τουριστικού μοντέλου

11 Jun 2020, 13:36 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Πολύ σύντομα θα οδηγηθούμε σε αλλαγή τουριστικού μοντέλου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Ο COVID-19 θα λειτουργήσει ως επιταχυντής για τάσεις που υπήρχαν και έδειχναν ότι θα άλλαζαν τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος κάνει τουρισμό. Πολύ σύντομα θα οδηγηθούμε σε αλλαγή τουριστικού μοντέλου», τόνισε ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός στη συζήτηση για το μέλλονν του τουρισμού, που οργάνωσε την Τετάρτη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στη συζήτηση, ο Δημήτριος Μπούχαλης, καθηγητής Στρατηγικής Τουρισμού και Τεχνολογίας στο πανεπιστήμιο Bournemouth, αναφερόμενος στα πεδία δράσεις του τουρισμού δήλωσε: «Επιστημονικά όταν βλέπουμε τον τουρισμό, τον βλέπουμε σε 3 διαφορετικά πεδία: την περιοχή από την οποία ξεκινάει ο τουρίστας, το “transit region” που είναι στη μέση και αφορά κυρίως στις μεταφορές και το κανάλι διανομής και τέλος στον προορισμό. Για να λειτουργήσει ο τουρισμός θα πρέπει και τα τρία αυτά πεδία να είναι ανοιχτά. Εάν ένα από αυτά δε δουλεύει, σημαίνει ότι ο τουρισμός δεν μπορεί να δουλέψει».

Αναφερόμενη στην επόμενη μέρα του τουρισμού και στο νέο περιβάλλον λειτουργίας που θα δημιουργηθεί, η Γεωργία Ζούνη, Διδάσκουσα Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ανέφερε πως «πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα στάδια του ταξιδιού ενός πελάτη. Το πρώτο στάδιο είναι το σπίτι του. Τα περισσότερα τα κάνει πριν έρθει καν στον προορισμό. Πρέπει να βρούμε ευκαιρίες και επιχειρηματικά μοντέλα που θα περιλαμβάνουν τον τουρίστα στο σπίτι του».

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα