Τζουζέπε Κόντε: Ας μείνουμε μακριά σήμερα, για να μπορούμε να αγκαλιαζόμαστε με όλους αύριο

12 Mar 2020, 12:37 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Ας μείνουμε μακριά σήμερα, για να μπορούμε να αγκαλιαζόμαστε με όλους αύριο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

"Αν σεβαστούμε όλοι τους περιοριστικούς κανόνες, θα βγούμε γρήγορα από αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η χώρα έχει ανάγκη την προσωπική ευθύνη του καθενός από εμάς. Είμαστε μέρος της ίδιας κοινότητας: όλοι επωφελούνται από τις δικές τους και τις θυσίες των άλλων. Είμαστε μια κοινότητα ατόμων. Ας μείνουμε μακριά σήμερα για να μπορούμε να αγκαλιαζόμαστε με όλους αύριο". 

Με αυτά τα λόγια ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαρτίου την υπογραφή του διατάγματος για το προσωρινό κλείσιμο όλων των καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων από τις 12 Μαρτίου έως τις 25 Μαρτίου στην Ιταλία. Μόνο τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, τα παντοπωλεία και περίπτερα (με ειδική άδεια) θα παραμείνουν ανοιχτά, ώστε να περορισθεί η επιδημία του κορωνοϊού, που πλήττει δραματικά την Ιταλία.

"Είμαστε η χώρα στην Ευρώπη που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονωϊό, αλλά και εκείνοι που αντιδρούν με μεγαλύτερη δύναμη, μέρα με τη μέρα γίνονται πρότυπο και για τους άλλους", τόνισε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο κ.Κόντε.

Η υγεία των Ιταλών ήταν και θα είναι πάνω από όλα, είπε. "Μόλις πριν από λίγες ημέρες σας ζήτησα να αλλάξετε τις συνήθειες του βαθιά ριζωμένου τρόπου ζωής σας, παραμένοντας στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, κάνοντας έξω μόνο ό, τι είναι απολύτως απαραίτητο. Ήξερα ότι ήταν ένα πρώτο βήμα, και ότι λογικά δεν θα ήταν το τελευταίο. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα ακόμα βήμα, το σημαντικότερο", αυτό το κλείσιμο των καταστημάτων.

Ο κ.Κόντε έσπευσε να καθησυχάσει τους Ιταλούς ως προς την επάρκεια των τροφίμων στα σούπερ μάρκετ, λέγοντας ότι θα ενισχύεται η παραγωγή των αγαθών που απαιτούνται. Προς τούτο, ορίστηκε έκτακτος Επίτροπος με ευρείες αρμοδιότητες, σε άμεση συνεργασία με τη δομή της Πολιτικής Προστασίας.

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα