Στέλιος Χατζηιωάννου : Στα χέρια fund η easyHotel- Πώς ο κ.Χατζηιωάννου έχασε τον έλεγχο της αλυσίδας

26 Aug 2019, 11:32 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Στα χέρια fund η easyHotel- Πώς ο κ.Χατζηιωάννου έχασε τον έλεγχο της αλυσίδας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στα χέρια της λουξεμβουργιανής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων ICAMAP περνά η easyHotel, καθώς το fund, σε συνεργασία με το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Ivanhoe Cambridge, απέκτησε την περασμένη Τετάρτη το 50% του ξενοδοχειακού ομίλου.

Η easyHotel δημιουργήθηκε από τον Κύπριο επιχειρηματία Στέλιο Χατζηιωάννου για να αποτελέσει τον ξενοδοχειακό βραχίονα της easyGroup. Ωστόσο, η συμμετοχή του στην ξενοδοχειακή αλυσίδα είχε περιοριστεί στο 27,5% και προσπάθησε να επανακτήσει τον έλεγχο αγοράζοντας μετοχές τις τελευταίες ημέρες από το Χρηματιστήριο. Όμως δεν βρήκε πρόθυμους πωλητές στις 95 πέννες ανά μετοχή (που είναι η αποτίμηση της αξίας από το fund), ούτε στις 96 πέννες και τελικά κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό του στα επίπεδα περίπου του 30%.

Το fund ICAMAP, μαζί με το καναδικό ταμείο, είχαν ήδη αποκτήσει το 50%, επομένως και τον έλεγχο της easyHotel και γι αυτό κατέθεσαν προσφορά την περασμένη εβδομάδα για την αγορά των υπολοίπων μετοχών, αποτιμώντας την ξενοδοχειακή αλυσίδα στα 168 εκατομμύρια δολάρια (138,7 εκατομμύρια λίρες). Η easyHotel διαθέτει 36 ξενοδοχεία χαμηλού κόστους στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Ο κ.Χατζηιωάννου κατηγόρησε την ICAMAP ότι προσπαθεί να "κλέψει" τον εισηγμένο στο Χρηματιστήριο ξενοδοχειακό όμιλο "κάτω από την μύτη των άλλων επενδυτών", καλώντας τους να μην αποδεχθούν την τρέχουσα προσφορά για την πώληση των μετοχών τους, όπως έκανε ο ίδιος, καθώς, όπως είπε, η πραγματική αξία της easyHotel σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που αποτίμησε το fund.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Χατζηιωάννου ίδρυσε την easyJet το 1995, Στην αεροπορική εταιρεία έχουν σημαντικό μερίδιο των μετοχών της τα αδέρφια του Κλέλια και Πόλυς.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα