Gloria Guevara: Ο τουρισμός θα δημιουργήσει 100 εκατ. νέες θέσεις εργασίας την επόμενη 10ετία

03 Apr 2019, 13:32 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Ο τουρισμός θα δημιουργήσει 100 εκατ. νέες θέσεις εργασίας την επόμενη 10ετία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο τουρισμός είναι πραγματικά ο καλύτερος συνρεγάτης των κυβερνήσεων στην οικονομική ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη μείωση της φτώχειας, δήλωσε η πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού (WTTC), κ. Gloria Guevara, μιλώντας σε πάνω από 1.500 ηγέτες της τουριστικής βιομηχανίας που παρακολούθησαν την έναρξη του ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου του Συμβουλίου σήμερα το πρωί στη Σεβίλλη.

Η κ. Guevara ανέφερε, μεταξύ άλλων, οτι την ερχόμενη δεκαετία ο κλάδος θα δημιουργήσει 100 εκατ. επιπλέον θέσεις εργασίας, που σημαίνει οτι μία στις 4 νέες θέσεις απασχόλησης θα δημιουργηθούν χάρη στον τουρισμό.

Ο κλάδος μας, τόνισε, είναι ο καλύτερος συνεργάτης των κυβερνήσεων στη δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης, θέσεων εργασίας και στη μείωση της φτώχειας. Ωστόσο δε μπορούμε να έχουμε ως δεδομένα τις ισχυρές επιδόσεις και τις θετικές εκτιμήσεις.

Καθώς ο τουριστικός κλάδος αναπτύσσεται, ανοίγονται νέες αγορές και η δυνατότητα να ταξιδέψουν περισσότεροι άνθρωποι. Χρειάζεται να διασφαλίσουμε οτι θα παραμείνουμε μπροστά από τις εξελίξεις εξετάζοντας το μέλλον των ταξιδίων, πώς θα είναι οι καταλανωτές στο μέλλον και τι προσδοκίες θα έχουν, υπογράμμισε η κ. Guevara.

Την τελευταία δεκαετία μόνο έχουμε δει εξελίξεις που εκτίναξαν τον τουριστικό κλάδο σε νέα ύψη, δήλωσε, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που ζούμε, που εργαζόμαστε και επικοινωνούμε μεταξύ μας αλλά και τον τρόπο που εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν καθημερινά.

O τουρισμός υποκινεί επενδύσεις και οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως. Ο κλάδος έχει συμβολή 8,8 τρις. δολάρια ΗΠΑ ή 10,4% στο παγκόσμιο ΑΕΠ και αντιπροσωπεύει 319 εκατ. θέσεις εργασίας ή μία στις 10 θέσεις εργασίας στον πλανήτη.

Η αλήθεια είναι, συνέχισε η κ. Guevara, οτι ο κόσμος αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις που απαιτούν συντονισμένες παγκόσμιες ενέργειες, συμπεριφορά αλλαγής και περισσότερη συνεργασία. Εάν δεν εργασθούμε για το μέλλον μας, οι προβλέψεις ανάπτυξης μπορεί να μην υλοποιηθούν, έχοντας αντίκτυπο σε εκατ. θέσεις εργασίας και στην πρόοδο προς τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, προειδοποίησε.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα