Άμεσα μέτρα για τις παράνομες ξεναγήσεις ζητεί ο Μάνος Κόνσολας

04 Aug 2017, 07:35 | Με τα μάτια του ξεναγού

TornosNews.gr

Άμεσα μέτρα για τις παράνομες ξεναγήσεις ζητεί ο Μάνος Κόνσολας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ερώτηση σε τρεις Υπουργούς κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου για την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου των παράνομων ξεναγήσεων.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος επιβάλλει την υιοθέτηση κανόνων ευταξίας σε ό, τι αφορά στη λειτουργία και στο πλαίσιο όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον τουρισμό και αναφέρει ότι οι παράνομες ξεναγήσεις που κατευθύνουν τους τουρίστες σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και δραστηριότητες, παραβιάζουν τις διατάξεις περί κατευθυνόμενου εμπορίου.

Οι παράνομοι ξεναγοί, όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, αποτελούν ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, αφού συνδέεται με την εικόνα της χώρας, αλλά και την ασφάλεια των τουριστών.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας ζητά την αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους παράνομους ξεναγούς, αφού έχει αφαιρεθεί το ποινικό μέρος από το νόμο 710 περί ξεναγών, με αποτέλεσμα οι παράνομοι ξεναγοί να δρουν ανεξέλεγκτοι, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Παράλληλα, ζητά την ενίσχυση του προσωπικού της τουριστικής αστυνομίας στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές για να ενταθούν οι έλεγχοι.

Aναλυτικά η ερώτηση....
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Εσωτερικών
Κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Κυρία Υπουργό Τουρισμού
 
ΘΕΜΑ: «Αντιμετώπιση του προβλήματος των παράνομων ξεναγήσεων»
Κύριοι Υπουργοί,
 
Η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος επιβάλλει την υιοθέτηση κανόνων ευταξίας σε ό, τι αφορά στη λειτουργία και στο πλαίσιο όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον τουρισμό.
Ένα φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι αυτό των παράνομων ξεναγήσεων, που κατευθύνουν τους τουρίστες σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και δραστηριότητες, παραβιάζοντας τις διατάξεις περί κατευθυνόμενου εμπορίου.
Οι παράνομοι ξεναγοί αποτελούν ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, αφού συνδέεται με την εικόνα της χώρας, αλλά και την ασφάλεια των τουριστών. 
Πέρα, βέβαια, από το γεγονός ότι αναπτύσσονται μια σειρά έκνομων δραστηριοτήτων και παράνομων συναλλαγών.
Είναι σαφές ότι απαιτείται αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους παράνομους ξεναγούς, αφού έχει αφαιρεθεί το ποινικό μέρος από το νόμο 710 περί ξεναγών, με αποτέλεσμα οι παράνομοι ξεναγοί να δρουν ανεξέλεγκτοι, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.
Απαιτείται, επίσης, ενίσχυση του προσωπικού της τουριστικής αστυνομίας στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές για να ενταθούν οι έλεγχοι.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί
 
1. Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αντιμετώπιση του φαινομένου των παράνομων ξεναγήσεων;
2. Αν η κυβέρνηση προτίθεται να αυστηροποιήσει το θεσμικό πλαίσιο για τις παράνομες ξεναγήσεις.
3. Με δεδομένο ότι το προσωπικό της τουριστικής αστυνομίας δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες που υπάρχουν, ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την ενίσχυση του προσωπικού της στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές;
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου
 
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα