Τα νέα ξενοδοχεία ως πυλώνας ανάπτυξης του κέντρου της Αθήνας

22 Oct 2019, 10:05 | ΑΠΟΨΗ

Σοφία Κοντογιάννη

Τα νέα ξενοδοχεία ως πυλώνας ανάπτυξης του κέντρου της Αθήνας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην ουσιαστική αναβάθμιση και ανάδειξη περιοχών στο κέντρο της Αθήνας συμβάλλει η λειτουργία νέων ξενοδοχείων, τα οποία έχουν ήδη σηματοδοτήσει την έναρξη μίας νέας τουριστικής εποχής για την πρωτεύουσα.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ξενοδοχεία πολυτελείας όπως το Electra Metropolis Athens στην οδό Μητροπόλεως, το Academia of Athens Autograph Collection στην οδό Ακαδημίας και το Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη δίνουν άλλη πνοή στον αστικό ιστό, προσφέροντας πολυδιάστατα θετικά αποτελέσματα, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους τουρίστες του κέντρου της Αθήνας.  Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με τη λειτουργία του Leonardo Royal Esperia Palace Hotel Athens (πρώην Esperia), στην οδό Σταδίου.

Ειδικότερα, τα νέα ξενοδοχεία αποτελούν το έναυσμα για τη δημιουργία και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή.  Κατά συνέπεια, η ευόδωση επιχειρηματικών τουριστικών σχεδίων, μεταβάλουν την ατμόσφαιρα της Αθήνας, προσφέροντας παράλληλα και νέες θέσεις εργασίας. Επιπροσθέτως, η ύπαρξη ποικίλων καταστημάτων, απαραίτητη προϋπόθεση για την ψυχαγωγία των επισκεπτών και κατ’ επέκταση την ολοκλήρωση της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας, έχει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα: Την εδραίωση της ασφάλειας. Είναι γεγονός ότι μία περιοχή η οποία διαθέτει καλό φωτισμό και ζωή 24 ώρες το 24ωρο, όχι μόνο εμπνέει την αίσθηση της ασφάλειας σε περιοίκους και τουρίστες, αλλά θέτει και τις βάσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση της εκάστοτε γειτονιάς του κέντρου. Το ανωτέρω κλίμα ανάπτυξης αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με την εισαγωγή πλέον των 2.000 δωματίων στο ξενοδοχειακό γίγνεσθαι.

Είναι άλλωστε αποδεδειγμένο ότι o τουρισμός πόλεων, άλλως city break, είναι ανταποδοτικός για τους πολίτες σε αρκετά επίπεδα- από την βελτίωση των καίριων υποδομών για τη σωστή λειτουργία μίας πόλης, έως και τον περιορισμό των εγκληματικών ενεργειών. Σύμφωνα και με τα πρόσφατα συμπεράσματα του European Forum for Urban Security (Efus), ο τουρισμός ενθαρρύνει τις τοπικές αρχές να εφαρμόσουν «τοπικές στρατηγικές ασφάλειας και τουρισμού που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη των πόλεων και στην ποιότητα ζωής των τουριστών και των κατοίκων».

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα