Γολγοθάς για απόκτηση βίζας και η αλήθεια για το Ελληνικό Προξενείο στη Ρωσία- Γράφει η Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου*

16 Dec 2015, 14:53 | ΑΠΟΨΗ

TornosNews.gr

Γολγοθάς για απόκτηση βίζας και η αλήθεια για το Ελληνικό Προξενείο στη Ρωσία- Γράφει η Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου*

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μετά τη δημοσίευση των προβληματισμών  μου για την Κυβερνητική ολιγωρία στο ζήτημα της δραστηριοποίησης των Ελληνικών προξενικών Αρχών στην υπόθεση της βίζας  και στην εξυπηρέτηση των Ρώσων πολιτών  που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, θεώρησα υποχρέωσή μου να ερευνήσω  το θέμα διότι δεν επιτρέπεται να υπάρχει  έστω και η υποψία αδικίας κάποιων ανθρώπων.

Πράγματι το ζήτημα της βίζας αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην προσέλευση Ρώσων επισκεπτών , διότι οι απαιτήσεις του συστήματος SCHENGEN είναι  μεγάλες.

Το ίδιο σαφέστατα ισχύει και για τις άλλες  ευρωπαϊκές Χώρες που δέχονται τουρισμό από τη μεγάλη αγορά της Ρωσίας. 

Αυτές όμως έχουν επιλύσει το πρόβλημα, με επιπλέον προσωπικό και με απλοποίηση κάποιων διαδικασιών.

Το ότι στο Ελληνικό Προξενείο στη Μόσχα, κάποιοι υπάλληλοι που αριθμούν τα δάχτυλα του ενός χεριού, αγωνίζονται να εκδώσουν όσες περισσότερες βίζες μπορούν ημερησίως, είναι γεγονός, όμως δεν επιλύει το πρόβλημα. 

Η ζήτηση είναι μεγάλη και η καθυστέρηση το ίδιο, διότι εκτός του λιγοστού προσωπικού, ζητούνται και κάποια προαπαιτούμενα που δεν γνωρίζω αν τα έχει επιβάλλει το Υπουργείο Εξωτερικών ή απλά τα ζητά το Προξενείο για δικούς του λόγους .

Αυτά είναι αποδεικτικά οικονομικών στοιχείων δηλ. αποδεικτικό που δουλεύουν οι αιτούντες βίζα καθώς και λογαριασμό τραπέζης, κάτι το οποίο δεν ζητούν στις άλλες Χώρες.

Φτάνουν σε σημείο οι tour operators να προσφεύγουν στο Ιταλικό ή Ισπανικό προξενείο για να προμηθευτούν βίζα SCHENGEN, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Επειδή οι ερασιτεχνισμοί είναι συνεχείς στον τομέα του τουρισμού και ο καλός Θεός της Ελλάδας ως φαίνεται συμβάλλει στο να κρατιέται ψηλά ο πιο δυναμικός οικονομικός τομέας που είναι ο τουρισμός μας και όχι οι δικοί μας χειρισμοί, ελπίζω η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, να ενισχύσει με προσωπικό το Προξενείο μας στη Μόσχα για να υπάρξει επιπλέον κινητικότητα στην υπόθεση της βίζας και το Υπουργείο Τουρισμού να σχεδιάσει κάτι πιο σοβαρό στη μεγάλη αυτή τουριστική αγορά, ώστε να μην χάνεται προς τρίτες Χώρες όπως Ινδία κλπ τόσο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο , που θα μπορούσαμε με μικρές κινήσεις να κερδίσουμε.

Η τουριστική έκθεση της ΜΙΤΤ καθώς και άλλες θεματικού περιεχομένου εκθέσεις που πρέπει να στοχεύσουμε, ίσως δώσουν την ευκαιρία στην Ελλάδα να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

* Η κυρία Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου είναι Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα