Λύσεις για βιοκλιματικά δωμάτια στα ξενοδοχεία (video)

09 Jan 2018, 13:48 | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Βίκη Τρύφωνα

Λύσεις για βιοκλιματικά δωμάτια στα ξενοδοχεία (video)

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα τελευταία χρόνια οι ταξιδιώτες στρέφονται όλο και περισσότερο στον αειφόρο τουρισμό, αναγκάζοντας τα ξενοδοχεία να υιοθετήσουν πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης έκθεσης Greek Tourism Expo, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Βιοκλιματικό Δωμάτιο Ξενοδοχείου προτείνοντας λύσεις που ταιριάζουν στο ελληνικό κλίμα.

Το ΤΕΕ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της UIA (Παγκόσμια Ένωση Αρχιτεκτόνων) και το Διεθνές Πρόγραμμα Εργασίας «Αρχιτεκτονική & Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας UIA-ARES WP Intl.» διοργάνωσε συλλογή αρχιτεκτονικών ιδεών με θέμα την κατασκευή πρότυπου βιοκλιματικού δωματίου με προϋπόθεση τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το Βιοκλιματικό Σχεδιασμό. Μετά από μία διαδικασία ανοικτής πρόσκλησης προς τους Αρχιτέκτονες, επελέγη ως η πιο άρτια να κατασκευαστεί στην έκθεση Greek Tourism Expo 2017 η πρόταση της Ηλιοπούλου Ευτυχίας, με τίτλο «Ημιυπαίθριος βίος δίπλα στο νερό», η οποία ήταν επισκέψιμη κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η κα Ηλιοπούλου μίλησε στο Tornos News και περιέγραψε τη φιλοσοφία του πρότυπου αυτού δωματίου.


Το βιοκλιματικό δωμάτιο, εκτός από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, ενσωματώνει και λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Ο κ. Αλέξης Χριστοδουλάκης, διευθύνων σύμβουλος της IT Concept, περιγράφει στο Tornos News την τεχνολογική λύση OCG Plus και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Τις εξειδικευμένες περσίδες σκίασης που ενσωματώνουν φωτοβολταϊκά παρουσίασε στο Tornos News o Ζιράιρ Κουγιουμτζιάν, ιδιοκτήτης της Ark Top Systems.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα