Τουρισμός | Skyscanner: Κυριαρχούν οι αναζητήσεις για Ελλάδα και Ισπανία- επιστρέφει η παραδοσιακή εποχικότητα

21 Mar 2024, 10:08 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Skyscanner: Κυριαρχούν οι αναζητήσεις για Ελλάδα και Ισπανία- επιστρέφει η παραδοσιακή εποχικότητα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι δημοφιλείς προορισμοί στην Ισπανία και την Ελλάδα κυριαρχούν στις αναζητήσεις για πτήσεις τη θερινή περίοδο (από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο), που κατέγραψε τον Ιανουάριο η πλατφόρμα Skyscanner. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις αναζητήσεις από πολίτες των χωρών στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (ΕΜΕΑ).

Βασικό συμπέρασμα: Η παραδοσιακή εποχικότητα επιστρέφει το 2024 στα ταξίδια.

Περισσότεροι από τους μισούς (53%) πολίτες στην περιοχή ΕΜΕΑ επιλέγουν ταξίδια και διακοπές την Ευρώπη, σημειώνοντας αύξηση 4% από έτος σε έτος. Η Νοτιοανατολική Ασία βλέπει επίσης μια αύξηση στη δημοτικότητα. Οι αναλυτές αποδίδουν αυτές τις επιλογές στην τάση για εγγύτητα του προορισμού ως προς τον τόπο κατοικίας αλλά και στην αναζήτηση οικονομικά προσιτών προορισμών.

Η μέση διάρκεια ταξιδιών είναι επίσης ελαφρώς μειωμένη ή σταθερή από έτος σε έτος για πολλούς δημοφιλείς προορισμούς.

Όπως επισημαίνουν οι επικεφαλής της Skyscanner, τα συμπεράσματα της έρευνας αποκαλύπτουν ένα ταξιδιωτικό τοπίο που είναι και οικείο και εξελισσόμενο: ενώ η παραδοσιακή εποχικότητα επιστρέφει και οι δημοφιλείς προορισμοί παραμένουν σε ζήτηση, οι ταξιδιώτες αναζητούν επίσης αξία και εξερευνούν επιλογές πιο κοντά στο σπίτι. Σε όλες τις αναζητήσεις της Skyscanner καταγράφηκε απίστευτη ζήτηση στην αρχή του έτους, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί καθώς οδεύουμε προς το καλοκαίρι, ειδικά σε περιοχές όπως η Ευρώπη, η Βόρεια Αμερική και η Βόρεια Ασία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα