Travellyze | Το 60% των Ευρωπαίων θα δαπανήσει το ίδιο ή περισσότερο για διακοπές το 2023 – Άλμα στον τουρισμό πολυτελείας

05 Apr 2023, 15:43 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Travellyze | Το 60% των Ευρωπαίων θα δαπανήσει το ίδιο ή περισσότερο για διακοπές το 2023 – Άλμα στον τουρισμό πολυτελείας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 50% των Ευρωπαίων ταξιδιωτών πρόκειται να πραγματοποιήσουν τις ίδιες δαπάνες στις διακοπές τους με πέρυσι, ενώ το 10% θα τις αυξήσει.

Επιπλέον, το 37% των ερωτηθέντων σχετικής έρευνας που διενεργήθηκε, δήλωσαν ότι ο μέσος ταξιδιωτικός προϋπολογισμός τους για το 2023 θα κυμανθεί από 1.000 ευρώ έως 3.000 ευρώ.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από το πρόγραμμα ανάλυσης δεδομένων business intelligence του International Tourism Group (ITG), Travellyze.

Η ανάλυση των δεδομένων αυτών έδειξε σταθεροποίηση και συνέχιση της θετικής τάσης στα ταξίδια που ξεκίνησε το 2022 και θα συνεχιστεί μέχρι οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις να επιστρέψουν στα προπανδημικά επίπεδα, όπως επισημαίνει και ο ΠΟΤ.

Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι τα πολυτελή ταξίδια θα αποτελέσουν έναν από τους βασικότερους «κινητήρες» ανάπτυξης των ταξιδιωτικών δαπανών το 2023. Σύμφωνα με την Travellyze, ο πολυτελής τουρισμός το 2023 αναμένεται να είναι ισχυρότερο από ποτέ. Επιπλέον, σημειώνει ότι οι προϋπολογισμοί σε αυτή την αγορά συνεχίζουν να αυξάνονται σε εκθετικά, με τις κρατήσεις για πολυτελείς σουίτες και βίλες να παρουσιάζουν αύξηση 11%.

Η ανάπτυξη αυτή θα συνοδευτεί από μεγαλύτερη ευαισθησία για το περιβάλλον, με οκτώ στους 10 ταξιδιώτες να αναγνωρίζουν τη σημασία των αειφόρων ταξιδιών, ιδιαίτερα στα πολυτελή ταξίδια, όπου τα τρία τέταρτα των ταξιδιωτών προτίθενται να πληρώσουν περισσότερο για πιο αειφόρες εμπειρίες.

Ανεξάρτητα από τους προϋπολογισμούς για πολυτελή, μεσαίας ή χαμηλής κλίμακας ταξίδια, οι τουρίστες αναζητούν πάντα το καλύτερο value for money. Σχεδόν το 30% των ερωτηθέντων προτίθενται να χρησιμοποιήσουν κανάλια κρατήσεων και να αναζητήσουν τιμές για τις ίδιες υπηρεσίες συγκρίνοντάς τις σε διαφορετικές πλατφόρμες όπως οι Momondo, Trivago και Skyscanner. Οι σημαντικότερες πηγές έμπνευσης για ταξίδια προέρχεται από την οικογένεια και τους φίλους (61%), τις μηχανές αναζήτησης (42%) και τις ιστοσελίδες κριτικών όπως η Tripadvisor (34%).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα