Ευρωβαρόμετρο: Ισχυρή η στήριξη των Ευρωπαίων για το ευρώ, τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και το SURE

05 Dec 2022, 10:23 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Ευρωβαρόμετρο: Ισχυρή η στήριξη των Ευρωπαίων για το ευρώ, τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και το SURE

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πολύ ισχυρή παραμένει η στήριξη της κοινής γνώμης για το ευρώ, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με την έρευνα, το 77 % όσων απάντησαν πιστεύει ότι το ευρώ είναι καλό για την ΕΕ, ενώ το 69 % πιστεύει ότι είναι καλό για τη χώρα τους.
 

Επιπλέον, τα αποτελέσματα δείχνουν υψηλό επίπεδο στήριξης για τον Mηχανισμό Aνάκαμψης και Aνθεκτικότητας, το μέσο που βρίσκεται στο επίκεντρο του NextGenerationEU. Το 75 % όσων απάντησαν τάσσονται υπέρ της ιδέας ενός σχεδίου ανάκαμψης που θα στηρίζει όλα τα κράτη μέλη, υπό τον όρο ότι θα πραγματοποιήσουν πράσινες, ψηφιακές και κοινωνικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. 
 

Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ισχυρή στήριξη για το SURE, το μέσο ύψους 100 δισ. ευρώ, που σχεδιάστηκε για την προστασία των θέσεων εργασίας και των εισοδημάτων που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Η συντριπτική πλειονότητα όσων απάντησαν (80 %) πιστεύει ότι είναι θετική η χορήγηση δανείων της ΕΕ για να βοηθηθούν τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη να διατηρήσουν την απασχόληση υπό τις συνθήκες αυτές. 
 

Η έρευνα ζήτησε επίσης τις απόψεις των πολιτών σχετικά με τα κέρματα και τα τραπεζογραμμάτια του ευρώ. Το 64% αυτών που απάντησαν τάσσονται υπέρ της κατάργησης των κερμάτων του 1 και των 2 λεπτών του ευρώ, γεγονός που αντικατοπτρίζει μια ισχυρή και σταθερή πλειοψηφική στήριξη για την κατάργησή τους σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης.
 

Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου διενεργήθηκε σε δείγμα περίπου 17.800 ατόμων από τα 19 κράτη μέλη της ευρωζώνης από τις 3 έως τις 11 Οκτωβρίου 2022 με αντικείμενο τις αντιλήψεις του κοινού σχετικά με την οικονομική στήριξη που παρέχει η ΕΕ στα κράτη μέλη της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα