+37,2% (!) οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο α' τρίμηνο του 2019

21 May 2019, 12:06 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

+37,2% (!) οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο α' τρίμηνο του 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συνεχίστηκε και τον Μάρτιο η μεγάλη άνοδος στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών της Τράπεζας της Ελλάδος, καταγράφεται αύξηση κατά 32,2% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2018 (318,5 εκατ.ευρώ, έναντι 240,9 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο του 2018).

Έτσι, συνολικά στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 37,2%.

Οι αφίξεις μη κατοίκων τον Μάρτιο του 2019, εξάλλου, αυξήθηκαν κατά 9,1% και συνολικά στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου κατά 7,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πρώτο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου καταγράφεται αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 32%, η οποία, σε συνδυασμό με την αύξηση των αφίξεων μη κατοίκων, διαμορφώνουν τη μεγάλη αύξηση και των ταξιδιωτικών εισπράξεων. Αυτή η τάση προφανώς συνεχίζεται και το Μάρτιο, κάτι που θα δούμε αύριο στα στοιχεία του Ταξιδιωτικου Ισοζυγίου, που θα δώσει στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Αν και τα μεγέθη του α' τριμήνου είναι μικρά για το σύνολο του έτους στον ελληνικό τουρισμό, οι επιδόσεις του α' τριμήνου ως προς τα έσοδα είναι σίγουρα εντυπωσιακές και μένει να δούμε εάν αυτή η αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι θα έχει συνέχεια και στους μήνες της τουριστικής αιχμής.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα