Αυτό είναι το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη με βιομετρική αναγνώριση προσώπου

09 May 2024, 11:12 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αυτό είναι το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη με βιομετρική αναγνώριση προσώπου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το αεροδρόμιο Linate του Μιλάνου είναι το πρώτο στην Ευρώπη που εισάγει την τεχνολογία βιομετρικής αναγνώρισης προσώπου στους ελέγχους ασφαλείας και στην στις πύλες επιβίβασης.

Οι πρώτες αεροπορικές εταιρίες που θα συμμετέχουν στο πρότζεκτ είναι οι ITA Airways και SAS, όμως η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους αερομεταφορείς.

Η υπηρεσία αποκαλείται «Face Boarding» και αναπτύχθηκε από την εταιρία Thales, καθιστώντας εφικτή τη μείωση του χρόνου ελέγχων ασφαλείας εφόσον δεν χρειάζεται η παρουσίαση ταυτότητας και κάρτας επιβίβασης και όλα διεξάγονται με αυτόματο τρόπο μέσω του συστήματος βιομετρικής αναγνώρισης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της SEA, υπεύθυνης για τη λειτουργία των αεροδρομίων του Μιλάνου, Armando Brunini, το σύστημα θα ελεγχθεί στην πράξη στο αεροδρόμιο Linate και στόχος είναι να εισαχθεί και στο αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου.

Το Linate είναι το μικρότερο από τα δύο διεθνή αεροδρόμια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ιταλίας και εξυπηρετεί εθνικές και ευρωπαϊκές συνδέσεις καθώς και επαγγελματικά ταξίδια. Το 2023 στο αεροδρόμιο καταγράφηκαν 9 εκατ. επιβάτες.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα