Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία

27 Apr 2024, 18:34 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με πλούσια κάλυψη από τα κρατικά κυρίως γαλλικά κανάλια, τηλεόραση και ραδιόφωνο, το γαλλικό κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις τελετές σε Ολυμπία και Αθήνα γύρω από την Ολυμπιακή Φλόγα.

Κατά τη ζωντανή χθεσινή μετάδοση της παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ελλάδα στη Γαλλία στο Καλλιμάρμαρο, οι Γάλλοι διοργανωτές μετέφεραν προς το γαλλικό κοινό, συγκίνηση και περηφάνια, για την ευθύνη που αναλαμβάνουν, για την προστασία της Φλόγας και την υπόσχεση για μια άψογη οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Προφυλαγμένη σε ένα ειδικό φαναράκι με αφή από τη δάδα της αρχιέρειας, η Φλόγα ταξιδεύει ήδη για τη Μασσαλία, με το μυθικό για τους Γάλλους τρικάταρτο ιστιοφόρο Μπελέμ (Belem).

Κατά την «οδύσσεια πορεία» της Φλόγας, η πρώτη φορά που γίνεται διά θαλάσσης, προβλέπεται και μια στάση στην ιταλική Μεσσήνη, πρώην ελληνική αποικία και αυτή. Δεκαέξι νέοι, ανά τρεις εναλλασσόμενοι μέρα-νύχτα, θα έχουν την ευθύνη της Φλόγας, να μη σβήσει στο Μπελέμ.

Στην Μασσαλία προετοιμάζονται πυρετωδώς οι κάτοικοι για να υποδεχθούν την Ολυμπιακή Φλόγα στις 8 Μαΐου. Στην πλειονότητα τους δηλώνουν περήφανοι όχι μόνο για τις ελληνικές ρίζες της πόλης τους αλλά και για το ότι η Φλόγα φθάνει πρώτα σε αυτούς πριν από το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το καλοκαίρι.

Ένα μεγαλειώδες θέαμα οργανώθηκε πάντως χθες στην προκυμαία της Μασσαλίας, την ίδια ώρα της παράδοσης της Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο στην Αθήνα. Με 800 drone και πυροτεχνήματα φωτίστηκε ο ουρανός της προκυμαίας. Και όλα τα σύμβολα ήταν εκεί: οι πέντε ολυμπιακοί κύκλοι, μια καταπράσινη ελιά που φωσφόριζε στον ουρανό, το γράμμα «Β» για το Μπελέμ και οι χιλιάδες Μασσαλιώτες μπροστά στη θάλασσα κοιτώντας ψηλά.

Πηγή: DW

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα