Κνωσός: 1.000 επισκέπτες την ημέρα πριν καν μπει ο Απρίλιος

01 Apr 2024, 10:23 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Κνωσός: 1.000 επισκέπτες την ημέρα πριν καν μπει ο Απρίλιος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δυναμικά ξεκινά όπως φαίνεται η επισκεψιμότητα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσσού αν και ακόμα βρισκόμαστε στην εκκίνηση της τουριστικής περιόδου.

Όπως αναφέρει στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο αρχαιοφύλακας της Κνωσσού Νίκος Παπαδάκης, περίπου 1.000 εισιτήρια κόβονται καθημερινά με τους επισκέπτες να αυξάνονται όσο παίρνουν οι μέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα αναμένεται στο Ηράκλειο κρουαζιερόπλοιο με 3.500 επιβάτες εκ των οποίων πολλοί θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων μέχρι τέλος του 2024 δηλώνουν ανοδική πορεία, με τις εταιρείες κρουαζιέρας να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο Λιμάνι του Ηρακλείου για το 2024. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 300 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων για φέτος στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα και όπως σημειώνει ο κ. Παπαδάκης, την Δευτέρα (1/4) πιάνουν δουλειά 18 εποχικοί υπάλληλοι επτάμηνης σύμβασης οι οποίοι θα εργαστούν σε διάφορα πόστα.

Να σημειωθεί τέλος ότι από την Δευτέρα 1 Απριλίου το ωράριο λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου επιστρέφει στο θερινό και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως και τις 20:00 το βράδυ.

 Πηγή: ekriti.gr

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα