115 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να ταξιδέψουν το 10ήμερο των εορτών Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς

18 Dec 2023, 09:55 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

115 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να ταξιδέψουν το 10ήμερο των εορτών Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περισσότεροι από 115 εκατομμύρια Αμερικανοί θα ταξιδέψουν 50 μίλια ή περισσότερα από το σπίτι τους κατά τη διάρκεια του εορταστικού 10ημέρου, από τις 23 Δεκεμβρίου 2023 έως την 1η Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με έρευνα της ΑΑΑ (American Automobile Association).

Ο αριθμός αυτός, εάν επιβεβαιωθεί, θα παραμείνει χαμηλότερος από το 2019 όταν κατά το αντίστοιχο 10ήμερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είχαν καταγραφεί 119 εκατομμύρια ταξιδιώτες, Σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο, αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 2,5 εκατ. ταξιδιώτες.

Τη μερίδα του λέοντος θα έχουν τα ταξίδια με αυτοκίνητο, καθώς υπολογίζεται ότι 104 εκατ. Αμερικανοί θα επιλέξουν προορισμούς που έχουν πρόσβαση οδικώς.

Η AAA προβλέπει ότι 7,5 εκατομμύρια Αμερικανοί θα ταξιδέψουν αεροπορικώς, ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2019 των 7,3 εκατομμυρίων επιβατών. Οι μέσες τιμές των εισιτηρίων είναι ελαφρώς χαμηλότερες από πέρυσι.

Ο αριθμός των ατόμων που θα ταξιδέψουν με άλλα μέσα μεταφοράς, όπως λεωφορείο και τρένο ή θα επιλέξουν κρουαζιέρα, προβλέπεται να ξεπεράσει το 2019. Η AAA αναμένει ότι περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε σύγκριση με 3,66 εκατομμύρια το 2022 και 3,89 εκατομμύρια το 2019.

Η ζήτηση για κρουαζιέρες έχει εκτοξευθεί στα ύψη μετά την πανδημία και ο κλάδος προετοιμάζεται τώρα για το κύμα κρατήσεων που παραδοσιακά συμβαίνει στις αρχές του νέου έτους. Τότε οι εταιρείες κρουαζιέρας προσφέρουν μερικές από τις καλύτερες προσφορές, με τα μέλη της AAA λαμβάνουν αποκλειστικά προνόμια εκτός από αυτές τις εκπτώσεις.

Κορυφαίοι προορισμοί διακοπών την περίοδο των Χριστουγέννων

Την εφετινή εορταστική περίοδο, πολλοί ταξιδιώτες κατευθύνονται σε προορισμούς με ζεστό καιρό όπως η Φλόριντα και η Καραϊβική, σε δημοφιλείς πόλεις γι αυτήν την περίοδο όπως η Νέα Υόρκη και το Λας Βέγκας και σε ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Λονδίνο και η Ρώμη. Στην Ευρώπη στους top προορισμούς των Χριστουγέννων για τους Αμερικανούς είναι ακόμη το Δουβλίνο και το Ρέικιαβικ.

  • Η έρευνα αυτή ξεκίνησε από την AAA και S&P Global Market Intelligence την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και έκτοτε διενεργείται κάθε χρόνο. Φέτος πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα από τις 9 Οκτωβρίου 2023.
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα