Χορογραφικό έργο της Νορβηγίδας Ingri Fiksdal Diorama στo MIRfestival στο Φλοίσβο

14 Nov 2023, 07:10 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Χορογραφικό έργο της Νορβηγίδας Ingri Fiksdal Diorama στo MIRfestival στο Φλοίσβο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 25 και στις 26 Νοεμβρίου στη Γλυπτή Προκυμαία του Φλοίσβου, στο πλαίσιο του MIRfestival 2023, θα παρουσιαστεί το χορογραφικό έργο της Νορβηγίδας Ingri Fiksdal, Diorama.

Στη θέση αυτή, μέσα και έξω από το νερό, το χορογραφικό έργο με τη συμμετοχή δεκαπέντε χορευτών, αναμένεται να δημιουργήσει βαθιά συναισθήματα στους θεατές και στους περαστικούς. Η Νορβηγίδα Ingri Fiksdal έγινε γνωστή για τις μεγάλης κλίμακας χορογραφικές παρεμβάσεις της στον δημόσιο χώρο, στις οποίες διερευνά το μετα-ανθρώπινο στην εποχή της Ανθρωπόκαινου.

Οι παραστάσεις της έχουν έναν έντονο εικαστικό χαρακτήρα που γεννά με οπτικό τρόπο ερωτήματα για τη σχέση των ανθρώπων με το αστικό και το φυσικό τοπίο. Το έργο της Diorama, τοποθετεί ακαθόριστες φιγούρες μεγάλης εικαστικής δύναμης σε σημεία της πόλης που βρέχονται από νερό. Η ομάδα της συνεργάζεται με καλλιτέχνες από τη χώρα υποδοχής και το έργο είναι κάθε φορά διαφορετικό. Η αθηναϊκή εκδοχή του, αναμένεται να δώσει  έναν νέο εικαστικό χαρακτήρα στο υπέροχο γλυπτό τοπίο της Νέλλας Γκόλαντα με θέα τον Σαρωνικό.

Η εκδήλωση η οποία προσφέρεται δωρεάν, απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής  και υποστηρίζεται από το MIRfestival, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Arts Council της Νορβηγίας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, καθώς και την Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι τα 12 καλλιτεχνικά πρότζεκτ του φεστιβάλ, αποτελούν προάγγελο για το μέλλον των παραστατικών τεχνών, ενώ τα περισσότερα από αυτά κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους και έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το MIR.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα