22η Συνάντηση Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού

03 Nov 2023, 07:35 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

22η Συνάντηση Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 27 Νοεμβρίου  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σεράφειου του δήμου Αθηναίων, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της 22ης Συνάντησης Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού. Η εν λόγω συνάντηση, διοργανώνεται μεταξύ άλλων από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα του ICOM, με σκοπό την προβολή των δράσεων των Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού, καθώς και την ανάδειξη και διάχυση των καλών πρακτικών που αναπτύσσονται στο σύγχρονο μουσειακό περιβάλλον.

Φέτος, το θέμα της συνάντησης είναι, «Πώς τα μουσεία αντιδρούν στην κλιματική αλλαγή;».

Η θεματική της συνάντησης, φιλοδοξεί να φέρει στο προσκήνιο τον ρόλο των μουσείων στη συνθήκη της κλιματικής κρίσης. Εστιάζει στην ευαισθητοποίηση των μουσείων, όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εκτέλεση δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματεύονται το θέμα της κλιματικής αλλαγής, των επιπτώσεών της και της ανάληψης πρωτοβουλιών για το μετριασμό της.

Τα μουσεία, υπηρετώντας τον εκπαιδευτικό και κοινωνικό τους ρόλο, μπορούν να αναδειχθούν σε κατεξοχήν χώρους ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του κοινού, με στόχο την κατανόηση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και της έννοιας της κλιματικής κρίσης, την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, την παρότρυνση προς την υιοθέτηση ορθότερων πρακτικών, την καλλιέργεια μιας ισορροπημένης σχέσης με το περιβάλλον.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα