Ελληνο-κουβανέζικο συγκρότημα υμνεί την Αθήνα - "Ίσως η καλύτερη παγκόσμια διαφήμιση που έγινε ποτέ για την Ελλάδα"

26 Jul 2022, 20:47 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ελληνο-κουβανέζικο συγκρότημα υμνεί την Αθήνα - "Ίσως η καλύτερη παγκόσμια διαφήμιση που έγινε ποτέ για την Ελλάδα"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τον απόλυτο ύμνο για την Αθήνα και την ιστορία της από την αρχαιότητα, αντιπροσωπεύει τραγούδι που κυκλοφόρησε ελληνο-κουβανέζικο συγκρότημα το 2020, σε μια εποχή που τα ταξίδια είχαν ήδη γίνει απαγορευτικά λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέβαλλαν τα κράτη διεθνώς για τον περιορισμό της πανδημίας.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2015 και έκτοτε έγινε γνωστό για τα εκρηκτικά live του σε πάρτι και σημεία της πόλης.

Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται στον Περικλή και τον Παρθενώνα αλλά και σε άλλα ορόσημα της ιστορίας της πόλης, ενώ το βίντεο παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες εικόνες της Αθήνας, στις οποίες αποτυπώνονται, μεταξύ άλλων, το Μοναστηράκι, το Σύνταγμα, η Καπνικαρέα και η Διονυσίου Αρεοπαγείτου.

Το βιντεοκλιπ για το τραγούδι έχει συγκεντρώσει αμέτρητα σχόλια από Έλληνες, οι οποίοι εκφράζουν το θαυμασμό και τη συγκίνησή τους για τον καλλιτεχνικό αυτό ύμνο στην Αθήνα. Ένα από τα σχόλια μάλιστα αναφέρει: "Μέσα σε λίγους στίχους περιγράφεται η ιστορία της Αθήνας και της Ελλάδας και με την υπέροχη αυτή μουσική δημιουργήθηκε το πιο ωραίο τραγούδι-ύμνος, που αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας. Πολλά μπράβο στους δημιουργούς!".

Δείτε το βίντεο...

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα