Ελληνικές διακρίσεις στα βραβεία Europa Nostra για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά

30 Jun 2022, 13:05 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ελληνικές διακρίσεις στα βραβεία Europa Nostra για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Διάκριση στην κατηγορία Διατήρησης και Προσαρμοσμένης Επανάχρησης των Ευρωπαϊκών Βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς Europa Nostra Awards, απέσπασε το Μνημείο Επισκοπής στην Σίκινο.

Το εντυπωσιακό ρωμαϊκό μαυσωλείο μετατράπηκε σε βυζαντινή εκκλησία, που σημαίνει ότι έχει διασωθεί σχεδόν άθικτο. Η σχολαστική έρευνα συνδυάστηκε με προσεκτική συντήρηση, με αποτέλεσμα ένα έργο αποκατάστασης υψηλής ποιότητας.

Στα βραβεία τιμήθηκε ακόμα μεταθανάτια με τον τίτλο «Heritage Champion», ο Κώστας Καρράς, ο οποίος για 50 χρόνια εργάστηκε υπέρ της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και της Ευρώπης προκειμένου να δημιουργήσει έναν πιο αειφόρο, χωρίς αποκλεισμούς και όμορφο κόσμο για τις μελλοντικές γενιές. Ο Κώστας Καρράς ήταν οραματιστής οικολόγος, διαπρεπής ιστορικός και αληθινός Ευρωπαίος.

Οι νικητές θα παραλάβουν τα βραβεία τους στις 26 Σεπτεμβρίου στο State Opera της Πράγας στο πλαίσιο Τελετής Απομονής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς που θα συνδιοργανωθούν από τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τον Πολιτισμό και τον Πρόεδρο της Europa Nostra.

Η τελετή των βραβείων θα είναι το επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά 2022 που θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου στην Πράγα. Η Σύνοδος Κορυφής, η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνεται από την Europa Nostra με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα