Διθυραμβικές κριτικές για βίντεο-φιλμ για την Αθήνα

25 Feb 2018, 18:24 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Διθυραμβικές κριτικές για βίντεο-φιλμ για την Αθήνα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα επιβλητικό βίντεο με κινηματογραφική άποψη από την πόλη της Αθήνας, παρουσιάζει ο κινηματογραφιστής και βραβευμένος φωτογράφος Αλέξανδρος Μαραγκός, γνωστός  για το διαφορετικό και δυναμικό του οπτικό στυλ.

Από τη μαγεία της Ακρόπολης μέχρι τα σύγχρονα ψηλά κτίρια της πόλης, το εντυπωσιακό timelapse αποτυπώνει την Αθήνα σε όλο της το μεγαλείο. Το βίντεο έχει κάνει το γύρο του κόσμου και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στο βίντεο χρησιμοποιούνται τεχνικές λήψης βίντεο όπως hyperlapse, timelapse και drivelapse, και απεικονίζεται το αστικό τοπίο στα καλύτερά του και η γραμμή του ορίζοντα από το "κλεινόν άστυ".

Γυρίστηκε σχεδόν εξολοκλήρου από ταράτσες ψηλών κτιρίων, υψωμάτων και βουνών τις νυχτερνικές ώρες και η ατμόσφαιρα που αποπνέει θυμίζει καλογυρισμένο τρέιλερ ταινίας του Χόλιγουντ.

Ο κ. Μαραγκός, δαπάνησε 90 ημέρες στη βιντεοσκόπησή του και οι λήψεις έγιναν από διαφορετικά σημεία με επίκεντρο την ελληνική μητρόπολη.

Για τη δημιουργία του βίντεο χρησιμοποιήθηκαν 60.000 εικόνες υψηλής ανάλυσης. Το βίντεο καταγράφει πάνω από 24.000 views μέσω του facebook μόνο και οι χρήστες εκθειάζουν τη μαεστρία της κινηματογράφησης.

Δείτε το...

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα