Ο Κολοσσός της Ρόδου κατασκευάζεται ξανά - το φιλόδοξο ευρωπαϊκό πρότζεκτ

26 Oct 2015, 12:12 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Ο Κολοσσός της Ρόδου κατασκευάζεται ξανά - το φιλόδοξο ευρωπαϊκό πρότζεκτ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το φιλόδοξο πρότζεκτ "Κολοσσός της Ρόδου", μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που έχει στόχο να αναβιώσει τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, έχει βάλει στόχο να ανακατασκευάσει το έργο της αρχαιότητας που κοσμούσε τη Ρόδο.

Στο βίντεο του πρότζεκτ που θα παρακολουθήσετε στη συνέχεια, γίνεται εμφανές οτι ο σχεδιασμός θα προβλέπει την κατασκευή ενός αγάλματος τεράστιων διαστάσεων, ρέπλικας του αυθεντικού, που θα έχει κοινά χαρακτηριστικά με το Άγαλμα της Ελευθερίας, καθώς θα είναι επισκέψιμο.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ προέρχεται από ιδέες, προσδοκίες και τις ελπίδες νεαρών επαγγελματιών από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και το Ην. Βασίλειο.

Ο φιλόδοξος στόχος τους είναι να ανακατασκευάσουν τον Κολοσσό της Ρόδου, τον Θεό του Ήλιου, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές κατασκευής. 

Ο λόγος ύπαρξης του πρότζεκτ είναι να κατασκευαστεί ένα αντίγραφο της αυθεντικής, μπρούτζινης, κατασκευής ύψους 40 μέτρων, αλλά και να δημιουργήσει στους σύγχρονους επισκέπτες της Ρόδου τα συναισθήματα που είχαν βλέποντας το έργο οι επισκέπτες του πριν περισσότερα από 2.200 χρόνια.

Δείτε το βίντεο για το πρότζεκτ...

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα