Κυριάκος Μητσοτάκης | Χρονικός περιορισμός στις μισθώσεις Airbnb

30 May 2024, 01:00 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης | Χρονικός περιορισμός στις μισθώσεις Airbnb

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις
  • Χρονικό πλαφόν στη λειτουργία των ακινήτων, που προσφέρονται για βραχυχρόνια μίσθωση μέσα από πλατφόρμες όπως η Airbnb, κυρίως στην Αθήνα, εξετάζει η κυβέρνηση.

Αυτό είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Τετάρτη στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού.

"Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε και το μελετάμε πολύ συστηματικά¨, είπε ο κ.Μητσοτάκης, λέγοντας ότι κυρίως στην Αθήνα εξετάζεται  "κατά πόσο μπορούμε να περιορίσουμε λελογισμένα τη βραχυχρόνια μίσθωση για να απελευθερώσουμε περισσότερα ακίνητα για μακροχρόνια μίσθωση¨.

Ήδη, τόνισε, η κυβέρνηση έχει "βάλει περιορισμούς και υποχρεώσεις σε αυτούς οι οποίοι έρχονται και αντιμετωπίζουν το Airbnb ως «μπίζνα». Δηλαδή, αυτοί που έχουν παραπάνω από τρία διαμερίσματα και τα νοικιάζουν, πρέπει να έχουν την ίδια φορολογική και κανονιστική μεταχείριση με μία επιχείρηση".

Πρέπει να υπάρχουν "ίσοι κανόνες του παιχνιδιού¨, τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Πρωθυπουργός, εξηγώντας:

"Αν έχεις μια πολυκατοικία και τη νοικιάζεις όλη Airbnb, πρέπει να αντιμετωπίζεσαι ως μία επιχείρηση η οποία ανταγωνίζεται, ας το πούμε, ένα ξενοδοχείο. Και αυτό ήδη είναι κάτι το οποίο το έχουμε κάνει.

Όμως, θα δούμε και το πόσο χρόνο πρέπει να επιτρέπουμε συνολικά στη διάρκεια του έτους να νοικιάζεται ένα διαμέρισμα μέσα από πλατφόρμες Airbnb. Το μελετάμε γιατί, προσέξτε, είναι ένα σύνθετο ζήτημα. Διότι αυτό το οποίο μπορεί να είναι κόστος για κάποιον ο οποίος θέλει να νοικιάσει σπίτι, είναι όφελος για τον ιδιοκτήτη, έτσι δεν είναι; Δηλαδή, είναι ένα σημαντικό πρόσθετο όφελος.

Βρέθηκα, ας πούμε, τις προάλλες στην Κέρκυρα και μου έλεγαν οι τοπικοί, που τους προβληματίζει και αυτούς, ότι από τη μία έχουν πολλά πρόσθετα έσοδα. Mου λένε υπάρχουν οικογένειες που σπουδάζουν τα παιδιά τους επειδή μπορεί να μισθώνουν Airbnb κάποια σπίτια στην παλιά πόλη. Από την άλλη, αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα στέγης. Σύνθετο ζήτημα, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα