ΣΥΡΙΖΑ | Υπήρξε κυβερνητική αντίδραση για τα περίπτερα «TurkAegean» και «Βόρειας Κύπρου» στην WTM;

13 Nov 2023, 12:58 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

ΣΥΡΙΖΑ | Υπήρξε κυβερνητική αντίδραση για τα περίπτερα «TurkAegean» και «Βόρειας Κύπρου» στην WTM;

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

"Υπήρξε ή όχι αντίδραση της Κυβέρνησης για τα περίπτερα «TurkAegean» της Τουρκίας και για το περίπτερο της «Βόρειας Κύπρου» στη διεθνή έκθεση «World Travel Market»​ στο Λονδίνο;" Αυτό ρωτούν σε κοινή δήλωσή τους οι Τομεάρχες Τουρισμού και Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα και Ρένα Δούρου αντίστοιχα.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση:

"Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση δεν πήρε το μάθημά της από το φιάσκο με το σήμα TurkAegean που εξέθεσε τη χώρα και δεν έχει προβεί σε ενέργειες ώστε να ενεργοποιείται προληπτικά σε θέματα εμπορικών σημάτων και τουριστικών εκθέσεων. Το ψευδοκράτος συνεχίζει να διαφημίζεται μέσω ιδιωτικής εταιρείας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις ως «North Cyprus» χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη αντίδραση όχι μόνο από το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά ούτε καν από τους παριστάμενους υπουργούς Τουρισμού. 

 Πώς άραγε μπορεί να ερμηνευτεί η εκκωφαντική σιωπή, τόσο των κ.κ. Δένδια και Κικίλια πέρυσι όσο και των κ.κ. Γεραπετρίτη και Κεφαλογιάννη φέτος, που δεν βρήκαν έστω μισή κουβέντα να πουν, ούτε για τα περίπτερα «TurkAegean» της Τουρκίας αλλά ούτε και για το περίπτερο της «Βόρειας Κύπρου» στη διεθνή έκθεση «World Travel Market» στο Λονδίνο (6-8 Νοεμβρίου 2023);

Υπήρξε ή όχι συνεννόηση της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικά της κας. Κεφαλογιάννη με την κυβέρνηση και  Υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αντέδρασαν για το θέμα; 

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να μην συνεχιστεί η συμμετοχή και διαφήμιση της Τουρκίας με το σήμα «Turkaegean» και η εκπροσώπηση του ψευδοκράτους σε τουριστικές εκθέσεις;"

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα