Ελίζα Βόζεμπεργκ | Άμεση υποστήριξη της Ελλάδας με ευρωπαϊκά κονδύλια για την αποκατάσταση των καταστροφών

12 Sep 2023, 12:35 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Ελίζα Βόζεμπεργκ | Άμεση υποστήριξη της Ελλάδας με ευρωπαϊκά κονδύλια για την αποκατάσταση των καταστροφών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εν αναμονή των σημαντικών επαφών του Έλληνα Πρωθυπουργού με την ηγεσία της ΕΕ, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, με παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο επί σημαντικών πολιτικών ζητημάτων ζήτησε άμεση προσαρμογή των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ, για να στηριχθούν κράτη μέλη όπως η Ελλάδα, που πλήττεται από την κλιματική αλλαγή και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα δοκιμάστηκε από φονικές πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν κάθε 300 - 400 χρόνια με αποτέλεσμα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, να πλημμυρίσουν τεράστιες εκτάσεις και χωριά και να σημειωθούν ανυπολόγιστες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες.

«Το καλοκαίρι η χώρα μου η Ελλάδα δοκιμάστηκε σκληρά. Φονικές πυρκαγιές και πρωτοφανείς πλημμύρες που συμβαίνουν κάθε 300 - 400 χρόνια συγκλόνισαν την πατρίδα μου.
 
Από τα ακραία φαινόμενα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, θάφτηκαν ολόκληρα χωριά, δασικές εκτάσεις - πνεύμονες εξαφανίστηκαν, ενώ σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά.
 
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Μητσοτάκης, αύριο ενημερώνει αναλυτικά τις προέδρους Κομισιόν και Κοινοβουλίου για την έκταση και το μέγεθος των καταστροφών και την ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης.
 
Συνάδελφοι, βρισκόμαστε στο έλεος της κλιματικής αλλαγής με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Στην Ευρώπη διαθέτουμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία όμως επιβάλλεται η επανεξέταση και προσαρμογή τους στις έκτακτες συνθήκες.

Πρέπει να επωφελούνται χωρίς καθυστέρηση τα κράτη μέλη που πλήττονται και η χώρα μου η Ελλάδα να λάβει άμεσα την οικονομική στήριξη που της αναλογεί».
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα