Μ. Κόνσολας | Η Ρόδος χρειάζεται πλέον ανασυγκρότηση - Πρόταση 7 σημείων σε 7 υπουργούς

28 Jul 2023, 14:26 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Μ. Κόνσολας | Η Ρόδος χρειάζεται πλέον ανασυγκρότηση - Πρόταση 7 σημείων σε 7 υπουργούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μια μεγάλη και σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που επισημαίνει ότι η Ρόδος χρειάζεται πλέον ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο Μάνος Κόνσολας κατέθεσε πρόταση 7 σημείων σε 7 υπουργούς που περιλαμβάνει:

1ον: Την άμεση ενεργοποίηση των προβλέψεων του νόμου για την κρατική αρωγή από το Υπουργείο Οικονομικών με άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες, με νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών, με αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης,  απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, επιδότηση ενοικίου. στεγαστικής συνδρομής και αποκατάστασης κτιρίων, κατοικιών και επιχειρήσεων για τους πυρόπληκτους όπως και αναστολή των δανειακών τους υποχρεώσεων απέναντι σε τράπεζες και funds.

2ον: Την  αποκατάσταση της εικόνας και της φήμης του νησιού ως τουριστικού προορισμού μέσα από εκτεταμένη καμπάνια προβολής και επικοινωνίας από το Υπουργείο Τουρισμού, αλλά και ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού για τη Ρόδο.

3ον: Την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και επαρκώς χρηματοδοτούμενου τοπικού προγράμματος αναδάσωσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πράσινο Ταμείο, το Κράτος και την αυτοδιοίκηση. Με χρονοδιάγραμμα, μετρήσιμους στόχους και τη δέσμευση ότι εκεί που ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος, καμία αλλαγή χρήσης. Η Ρόδος πρέπει να πρασινίσει και πάλι. 

 Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να αναθεωρηθεί και το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης και να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του.

4ον: Τη στήριξη από το Υπουργείο Εργασίας των εργαζόμενων στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις με χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού και χορήγηση του ελάχιστου τακτικού επιδόματος ανεργίας 5 μηνών, παράλληλα με την παροχή δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας και τη χορήγηση αντίστοιχου επιδόματος,

5ον: Τη χρηματοδότηση και υλοποίηση από το Υπουργείο Υποδομών των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων που πρέπει να γίνουν άμεσα.

6ον: Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Ρόδου προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στις υποδομές στα δίκτυα.

7ον: Την άμεση καταγραφή από τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά στις αγροτικές καλλιέργειες για να καταβληθούν αποζημιώσεις.

«Για εμένα, προέχει να υλοποιηθεί άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της Ρόδου. Και η πρωτοβουλία μου αυτή είναι μόνο η αρχή», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα