ΣΥΡΙΖΑ | Ζήτημα επιβίωσης η στήριξη των εποχικά εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό

24 Jan 2023, 16:04 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

ΣΥΡΙΖΑ | Ζήτημα επιβίωσης η στήριξη των εποχικά εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τον εφιάλτη της επιβίωσης ζουν 80 χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό, τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι τομεάρχες Τουρισμού και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου και Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρονται:

"Χωρίς εισόδημα από το Δεκέμβριο και χωρίς να προβλέπεται κανένα απολύτως εισόδημα έως και το Μάιο βιώνουν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη την ώρα που τα νοικοκυριά γονατίζουν από την έκρηξη ακρίβειας.

Από τον περασμένο Ιούλιο, οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει συνάντηση με τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Η κυβέρνηση όμως τους γυρνά την πλάτη.

Η επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να μην στηρίζει οικονομικά τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό –τουρισμό θα έχει δραματικές επιπτώσεις στο τουριστικό προϊόν της χώρας και κατ’ επέκταση στην οικονομία της, καθώς θα αναγκάσει τους εργαζομένους του κλάδου να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους, προκειμένου να βρουν μια εργασία που θα τους εξασφαλίζει τα προς το ζην.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζει τα αιτήματά τους.

Ζητάμε από την κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, να αφουγκραστεί την αγωνία των εργαζόμενων στον επισιτισμό – τουρισμό και να κάνει πράξη το δίκαιο αίτημά τους για επέκταση της χρονικής ισχύος του εποχικού επιδόματος ανεργίας, έτσι ώστε οι 80.000 εποχικά εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους να μην μείνουν χωρίς εισόδημα τη δύσκολη αυτή περίοδο".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα