Α.Τσίπρας: Η πλήρης ασυδοσία στο εργασιακό τοπίο φταίει για την έλλειψη εργαζομένων

20 Jun 2022, 14:41 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Α.Τσίπρας: Η πλήρης ασυδοσία στο εργασιακό τοπίο φταίει για την έλλειψη εργαζομένων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

 Η «τρομακτική έλλειψη» εργατικού δυναμικού στον Τουρισμό και σε όλους τους κλάδους έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια πλήρης ασυδοσία στο εργασιακό τοπίο, τόνισε  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Τουρισμού-Επισιτισμού, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά η δήλωση Τσίπρα:

"Όταν θεωρείς τους εργαζόμενους αναλώσιμους και τους βάζεις να δουλεύουν με όποιες συνθήκες και όποιες απολαβές, χωρίς θεσμικό πλαίσιο και ελέγχους, τότε πυροβολείς τα πόδια σου. Πυροβολείς τα πόδια της οικονομίας και της κοινωνίας, διότι δημιουργείς συνθήκες κοινωνικής κρίσης.

Η τρομακτική έλλειψη εργατικού δυναμικού σε όλους τους κλάδους, έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια πλήρης ασυδοσία στο εργασιακό τοπίο. Όταν ο νέος άνθρωπος, σε όποιο κλάδο, γνωρίζει ότι στο εξωτερικό θα βρει πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας και πολύ καλύτερους μισθούς, δε θα μείνει να δουλέψει εδώ.

Είναι πολύ κρίσιμο το θέμα του μισθού, που έτσι κι αλλιώς εμείς θεωρούμε ότι σε όλους τους κλάδους πρέπει να πάει στα 800 ευρώ.

Πρέπει να δούμε το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων, το θέμα των ελέγχων, της ανασυγκρότησης του ΣΕΠΕ και έχει έρθει η ώρα να εξετάσουμε, έστω σε πιλοτική εφαρμογή αρχικά, τη δυνατότητα του 35ωρου χωρίς μείωση των αποδοχών, για να υπάρξουν συνθήκες που θα ξανακάνουν ελκυστική την εργασία αλλά και θα διαμορφώνουν πλαίσιο αξιοπρεπούς εργασίας και δυνατότητας διαβίωσης".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα