Κ.Νοτοπούλου: Με απαξίωση και υποβάθμιση απαντά το Υπουργείο Τουρισμού για ακόμη μια φορά στους Ξεναγούς

05 Apr 2022, 09:23 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Κ.Νοτοπούλου: Με απαξίωση και υποβάθμιση απαντά το Υπουργείο Τουρισμού για ακόμη μια φορά στους Ξεναγούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συνεχίζοντας την απαξιωτική πολιτική, το Υπουργείο Τουρισμού προχωρά  για ακόμη μία φορά σε υποβάθμιση των επαγγελματικών σχολών ξεναγών, τονίζει η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφερόμενη στο άρθρο του προ'εδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών Κρίτωνα Πιπέρα, που δημοσιεύτηκε και στο Tornos News.

Αναφέρει στη συνέχεια η κυρία Νοτοπούλου:

"Εκμεταλλευόμενο τις  αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν κατά την πανδημία στη λειτουργία των σχολών ξεναγών δεν διστάζει να υιοθετήσει μόνιμα πλέον την έκτακτη και προβληματική κατάσταση που προέκυψε λόγω της αδυναμίας εκτέλεσης του συνόλου των ωρών πρακτικής διδασκαλίας.

Αντί να στηρίξει το έργο του Ξεναγού επενδύοντας στο κομμάτι της εκπαίδευσης, το υποβαθμίζει, μειώνοντας τις ημέρες των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε 35 από 65 που είναι σήμερα- όπως καταγγέλλει ο κ. Πιπέρας πρόεδρος της ΠΟΞΕΝ- και ενώ εκκρεμεί από την ΠΟΞΕΝ το αίτημα για αύξηση των ημερών εκπαιδευτικών εκδρομών που αποτελούν τον κορμό της πρακτικής εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία  των Σχολών Ξεναγών. Μέσα σε εξαιρετικά  δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους, και με ισχυρή πολιτική βούληση άνοιξε ξανά τις Σχολές Ξεναγών ώστε να αποκτήσουν το κύρος και την εμβέλεια που τους αναλογεί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συστηματικά υποβαθμίζει το έργο και την προσφορά των Ξεναγών στον πολιτισμό και τον τουρισμό μας, υποβαθμίζει όμως και την τουριστική εκπαίδευση στην οποία οφείλει να επενδύσει προκειμένου να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος.

Αυτή η νέα υποβάθμιση δεν έγινε τυχαία. Είναι ακόμη μια προσπάθεια να πλήξει την δημόσια εκπαίδευση που θα μας βρει απέναντι."

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα