Κ.Μητσοτάκης: Ελάτε στην Ελλάδα, η χώρα είναι ανοιχτή και ασφαλής (video)

13 Jun 2020, 22:40 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Κ.Μητσοτάκης: Ελάτε στην Ελλάδα, η χώρα είναι ανοιχτή και ασφαλής (video)

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Ελάτε στην Ελλάδα. Φέρτε τους φίλους σας. Ενημερώστε ότι πλέον η χώρα είναι ανοιχτή. Από τη Δευτέρα ανοίγουν τα αεροδρόμια σε ορισμένους ταξιδιώτες, ενώ από την 1η Ιουλίου ανοίγουν σε όλους».

Mε αυτό το μήνυμα και με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε την πόρτα στο ελληνικό καλοκαίρι για την εφετινή περίοδο, δίνοντας πριν από λίγο συνέντευξη στους ανταποκριτές ξένου Tύπου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για ένα ιδιότυπο καλοκαίρι που δεν μοιάζει με άλλα που ζήσαμε, καθώς η πανδημία μας ανάγκασε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, τον τρόπο που δουλεύουμε, το πώς χαιρετάμε ο ένας τον άλλο, ακόμη και το πώς προσπαθούμε τελικά να διαφυλάξουμε τη φήμη μας ως ένας εμβληματικός τόπος διακοπών.

Aπαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, υπογράμμισε ότι το ζητούμενο φέτος είναι η Ελλάδα να είναι ασφαλής προορισμός, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το άνοιγμα των συνόρων δεν θα δημιουργήσει κάποιο ιδιαίτερο κίνδυνο για διασπορά της πανδημίας. Μίλησε για τα διαγνωστικά τεστ, το κλιμακωτό άνοιγμα και τα επιδημιολογικά κριτήρια για τις χώρες προέλευσης. λέγοντας: «Σήμερα το κάνουμε αυτό για να υπάρχει μία ασφάλεια. Σε 4.000 τεστ είχαμε μόνο 2 θετικούς και μάλιστα ασυμπτωματικούς. Δε νιώθουμε ότι υπάρχει κάποιος ιδιαίτερο κίνδυνος και αν υπάρξει τοπικά κίνδυνος υπάρχει η υγειονομική υποδομή για να τον αντιμετωπίσουμε».

Αν υπάρξει κίνδυνος θα γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις, τόνισε χαρακτηριστικά, αποκλείοντας το ενδεχόμενο νέου καθολικού lockdown. Είπε σχετικά: «Στοχευμένες επεμβάσεις φαίνεται πιθανότερο ότι θα γίνουν αν υπάρξει κίνδυνος. Καθολικό lockdown δεν θα υπάρξει και πάλι γιατί θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές οι οικονομικές επιπτώσεις αλλά και γιατί σήμερα είχαμε μόνο 4 κρούσματα και ανοίξαμε την οικονομία μας τον προηγούμενο μήνα. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Υπάρχουν λίγα πράγματα που δεν θα επιτρέψουμε για φέτος το καλοκαίρι αλλά πρέπει να γίνουν σεβαστά».

Η πρόκληση, είπε ο πρωθυπουργός, είναι να περάσουμε από την επιτυχημένη εσωτερική διαχείριση σε ένα επιτυχημένο άνοιγμα.Με ενδιαφέρει επίσης να φροντίσουμε ο τουριστικός κλάδος να ξεπεράσει αυτό το δύσκολο καλοκαίρι ελπίζοντας ότι η επόμενη χρονιά θα είναι επιτυχημένη. Για τώρα θέλουμε ο κλάδος να παραμείνει ζωντανός και να επιζήσουμε ενός πολύ δύσκολου καλοκαιριού.

Ανέφερε επίσης ότι θα επιχειρηθεί επέκταση της τουριστικής σεζόν. Ο τρόπος, είπε, είναι να πειστούν οι άνθρωποι ότι η Ελλάδα έχει να προσφέρει πάρα πολλά εκτός από το θερινό τουρισμό. Οι Κινέζοι τουρίστες για παράδειγμα, που ταξιδεύουν όλο το χρόνο, έχουν λόγο να έλθουν στην Ελλάδα και σε άλλη εποχή. "Γενικότερα όμως και μόνο η πολιτιστική μας κληρονομιά αξίζει να φέρει τουρίστες στην Ελλάδα όλο το χρόνο", υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο οι Έλληνες θα μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς με το άνοιγμα των συνόρων, είπε: «Δεν εξαρτάται από μένα αλλά από όλους μας. Εστιάζουμε στην υποδομή των νοσοκομείων και θα είμαστε αυστηροί στους κανόνες που έχουμε επιβάλλει. Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, να ακούμε τους ειδικούς και έχουμε αποδείξει ότι το κράτος μπορεί να δουλεύει σε υψηλό επίπεδο ενώ παράλληλα μετά από καιρό μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες εμπιστεύονται το κράτος. Δεν έχω τη μαγική μπάλα αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν».

Διαβάστε επίσης

Ο κ.Μητσοτάκης από τη Σαντορίνη: Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους τουρίστες (video)

Μητσοτάκης στους φορείς της Σαντορίνης: Έχουμε όλοι υποχρέωση να προστατεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα