Παρέμβαση Μητσοτάκη για τις καθυστερήσεις στο Μετρό

02 Aug 2019, 11:00 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφία Κοντογιάννη

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τις καθυστερήσεις στο Μετρό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tέλος στην ταλαιπωρία τουριστών και κατοίκων στην Αθήνα από την αραίωση των δρομολογίων τους καλοκαιρινούς μήνες επιχειρεί να δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε χθεσινές δηλώσεις του από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα γίνουν άμεσες ενέργειες για την πύκνωση των δρομολογίων. Κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Μεταφορών ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή, του Υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου και των Γενικών Γραμματέων Νίκου Σταθόπουλου και Γιώργου Καραγιάννη.

Μιλώντας για τα προβλήματα του Μετρό της Αθήνας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι: «Ο Σεπτέμβριος δεν θα βρει την πόλη των Αθηνών στην ίδια κατάσταση με αυτή που επικρατεί σήμερα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Υπουργείου να κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων». Στη διάρκεια της σύσκεψης σημειώθηκε ότι το 1/3 των συρμών του Μετρό της Αθήνας είναι παροπλισμένο —και λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών— ενώ από τους υπόλοιπους συρμούς περίπου οι μισοί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτή τη στιγμή λόγω του προγραμματισμού λειτουργίας της εταιρίας και άλλων προβλημάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο μέσος χρόνος αναμονής για κάθε συρμό να υπερβαίνει τα 10 λεπτά και να παρατηρούνται τεράστιες καθυστερήσεις εν μέσω τουριστικής περιόδου και ενώ η πρωτεύουσα φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες. Όπως σημείωσαν τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο κ. Καραμανλής, θα γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε τον Σεπτέμβριο το Μετρό να λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργεί σε κάθε πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα.

Το σχετικό πρόβλημα είχε αναδείξει πρόσφατα το tornosnews.gr. To σχετικό ρεπορτάζ είχε ως εξής:

Ο "δια-συρμός" της τουριστικής Αθήνας

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα