Ξενοδοχεία πίσω από τους εμπρησμούς στη Ζάκυνθο "βλέπει" ο Ν.Τόσκας- Η απάντηση του προέδρου του ΣΕΤΕ

30 Aug 2017, 09:06 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Ξενοδοχεία πίσω από τους εμπρησμούς στη Ζάκυνθο "βλέπει" ο Ν.Τόσκας- Η απάντηση του προέδρου του ΣΕΤΕ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη βεβαιότητα ότι οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο αποτελούν οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, με πιθανότερη εκδοχή να θέλουν κάποιοι να δουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας, Νίκος Τόσκας.

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν μπορεί την ίδια μέρα που μαινόταν η φωτιά στον Κάλαμο να έχουμε 22 φωτιές στη Ζάκυνθο, και από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου να έχουμε 84 πυρκαγιές, και μάλιστα τις περισσότερες στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου πολλά λέγονται και πολλά παίζονται», τόνισε ο κ. Τόσκας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

«Μια φωτιά άναβε, άλλη μια ξεσπούσε κάπου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν πισώπλατες μαχαιριές στους πυροσβέστες, στον μηχανισμό που προσπαθούσε να σώσει τον τόπο και το δάσος, αυτές οι ενέργειες, που κάποιοι για λόγους συμφεροντολογικούς; οικοπεδικά συμφέροντα; κάποιοι θέλουν να δουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση; Αυτό είναι το πιθανότερο», επισήμανε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε, επίσης, ότι «σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις τυχαίων πυρκαγιών, αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν σχέση με εμπρησμούς, αυτές είναι όλες οι ενδείξεις», ενώ προσέθεσε, πως πιλότοι ελικοπτέρων είδαν άτομα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά, την ίδια στιγμή που είχε περικυκλωθεί η πυρκαγιά.

«Υπάρχουν συμφέροντα τα οποία ψάχνουμε σε συγκεκριμένες περιοχές και της Αττικής και αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα ψάχνουμε όσος καιρός και να περάσει», είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα στις πυρκαγιές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ι.Ρέτσος: Να συλληφθούν οι εμπρηστές 

Σχολιάζοντς τις δηλώσεις του κ.Τόσκα, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.Γιάννης Ρέτσος, μέσω twitter, τονίζει:

"Ο κ. Υπουργός οφείλει να συλλάβει τους εμπρηστές αν τους γνωρίζει. Επιεικώς άδικη η στοχοποίηση ολόκληρου κλάδου".

 
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα