Αποζημίωση σε οικογένεια Γερμανών τουριστών στη Ρόδο επειδή δεν βρήκε άδεια ξαπλώστρα στο ξενοδοχείο

09 Jan 2024, 12:19 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αποζημίωση σε οικογένεια Γερμανών τουριστών στη Ρόδο επειδή δεν βρήκε άδεια ξαπλώστρα στο ξενοδοχείο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αποζημίωση 322,77 ευρώ έλαβε οικογένεια Γερμανών τουριστών, που πραγματοποίησε τις διακοπές της σε ξενοδοχείο στη Ρόδο και δεν έβρισκε ξαπλώστρες δίπλα στη πισίνα.

Το Δικαστήριο του Αννόβερου επιδίκασε στην οικογένεια από τη Σαξονία αυτό το ποσό, κρίνοντας πως αυτή δικαιούται «μείωση των εξόδων του ταξιδιού της κατά 15% για κάθε ημέρα που διαμαρτυρόταν μάταια στο προσωπικό του ξενοδοχείου» γιατί δεν έβρισκε ξαπλώστρα.

Η οικογένεια διεκδίκησε από τον τουρ οπερέιτορ αποζημίωση 798 ευρώ. Η αξία του πακέτου διακοπών ήταν 5.260 ευρώ.

Το ξενοδοχείο διέθετε έξι πισίνες και περί τις 500 ξαπλώστρες, όμως, η οικογένεια δεν κατάφερε να βρει ούτε μια μέρα ξαπλώστρα, καθώς αρκετοί πελάτες του ξενοδοχείο δέσμευαν τις ξαπλώστρες με πετσέτες. Αν και το ξενοδοχείο απαγόρευε τη δέσμευση ξαπλώστρας για πάνω από 30 λεπτά, υπήρχαν πολυάριθμοι τουρίστες που καταπατούσαν αυτή την οδηγία.

Σύμφωνα με την ενάγουσα οικογένεια, παρά τα παράπονά τους, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου δεν έκαναν τίποτα, με αποτέλεσμα  οικογένεια να μείνει  χωρίς ξαπλώστρες.

Εφόσον υπήρχαν αρκετές ξαπλώστρες διαθέσιμες, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν προς χρήση από τον ταξιδιώτη επειδή κάποιος άλλος επισκέπτης του ξενοδοχείου, σε αντίθεση με τον κανονισμό, τις δέσμευε με πετσέτα χωρίς να τις χρησιμοποιεί, ο τουρ οπερέιτορ ήταν υποχρεωμένος να παρέμβει, αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου. Ο ίδιος ο ταξιδιώτης δεν υποχρεούται να αναλάβει δράση, καθώς υπάρχει κίνδυνος διαπληκτισμών με άλλους επισκέπτες του ξενοδοχείου...

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα