Εκατομμύρια άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι το 2050 εξαιτίας της κλιματικής κρίσης
21 Sep 2023, 10:54 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ
TornosNews.gr
Βασικό πυλώνα του Athens Democracy Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 27 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου αποτελεί το καίριο ζήτημα της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστεί η ενότητα «Rethinking Climate: Flight and Fight», η οποία εστιάζει στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη ζωή των ανθρώπων από χώρες και περιοχές, όπου οι υποδομές είναι ελάχιστες ή ακόμα και ανύπαρκτες.
Το 11ο Athens Democracy Forum θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Οι ομιλητές της εν λόγω ενότητας είναι οι: Fatou Jeng, Ιδρύτρια του «Clean Earth Gambia», Ειδικός σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής, γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Michael P. Nash, Καλλιτέχνης και Σκηνοθέτης και η Biljana Radonjic Ker Lindsay, Associate Director, Access to Skills and Employment, EBRD. Η συζήτηση θα διεξαχθεί υπό τον συντονισμό της Liz Alderman, Επικεφαλής Ανταποκρίτρια για την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματικότητα, των New York Times.
Πώς οι αναπτυγμένες χώρες θα μπορέσουν να αποτρέψουν την καταστροφή;
Σύμφωνα με τη World Bank, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι το 2050 λόγω της κλιματικής κρίσης. Οι κάτοικοι των αναπτυσσόμενων χωρών είναι 4 φορές πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, όπως αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη. Ποια μέτρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν τροχοπέδη στην επέλαση της κλιματικής κρίσης;
Η συζήτηση, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου στις 11:20 π.μ., θα πραγματοποιηθεί με την συμβολή του κοινού στο οποίο θα συμμετέχουν πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της νεολαίας.
Tο Φόρουμ υποστηρίζεται από: Microsoft, Climate Democracy Initiative, Arizona State University, Google, Taejae Future Consensus Institute, Taejae University, Council of Europe, Council of Europe , EBRD, Libra Philanthropies, Lamda Development, Costa Navarino, National Bank of Greece, Athens Development & Destination Management Agency, Cosmote, Aegean Airlines, Grand Bretagne Hotel, Berggruen Institute, Capital Product Partners, Club de Madrid, Tsomokos Communications, Kathimerini, The American College of Greece and the Global Liberal Arts Alliance.
Σχετικά με το Democracy & Culture Foundation
Το Democracy & Culture Foundation ιδρύθηκε το 2019. Αποστολή του είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας μέσω της ενθάρρυνσης της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και της βελτίωσης της ποιότητας της διακυβέρνησης. Φιλοδοξεί να καταστεί η κορυφαία παγκόσμια πλατφόρμα προαγωγής διαλόγου και εξεύρεσης λύσεων για ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη της δημοκρατίας και του πολιτισμού.
Οι δύο σημαντικότερες εκδηλώσεις που υλοποιεί κάθε χρόνο, το Athens Democracy Forum —που διοργανώνεται σε συνεργασία με τους δημοσιογράφους των New York Times —και το Art for Tomorrow, έχουν ως στόχο τη διασύνδεση και την προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα σε διακεκριμένες προσωπικότητες και νέες φωνές για την υποστήριξη της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Το Ίδρυμα σχεδιάζει και υλοποιεί επίσης σειρά πρωτοβουλιών σε όλο τον κόσμο με τους εταίρους του, μεταξύ αυτών το Teens for Democracy και το Building Blocks for Democracy.
διαβάστε ακόμα
-
Γερμανικός Τύπος | Δημογραφικό: Η Ελλάδα αργοπεθαίνει 22/11 | 11:37
-
Γερμανός υπ. Άμυνας: Να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο 31/10 | 18:54
-
Γαλλία: Ύψιστη επιφυλακή για τρομοκρατία 14/10 | 18:48
-
Ξεκινούν οι πτήσεις απομάκρυνσης Γερμανών από το Ισραήλ 11/10 | 22:22
-
Εντοπίστηκε εργαστήριο πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κυψέλη με "τζίρο" 340.000 ευρώ 09/10 | 13:31
-
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας | Ευροβαρόμετρο: Τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι 10/10 | 11:59
-
Προς απαγόρευση των κινητών στα βρετανικά σχολεία 03/10 | 15:00
-
Summer School του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών στην Αθήνα 30/09 | 07:43
-
Ευρωβαρόμετρο | Οι Ευρωπαίοι εγκρίνουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης 12/09 | 10:23
-
Κομισιόν: Ευρωπαϊκή Κάρτα για ταξιδιώτες με κινητικές δυσκολίες – Θα διευκολύνει τα ταξίδια 58,11 εκατ. τουριστών 11/09 | 13:06
δημοφιλέστερα
- 1 ΕΟΤ Ην.Βασίλείου: Η Ελλάδα προσελκύει τον τουρισμό πολυτελείας 07.12.2023 | ΕΟΤ
- 2 Αυλαία για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023: Πρωταγωνιστής το κοινό! 13.09.2023 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- 3 Airbnb: Νέα κατηγορία για σπίτια που έχουν σχεδόν άριστες κριτικές – Ποιες υπηρεσίες αναβαθμίζονται 09.11.2023 | AIRBNB
- 4 Αειφόρος τουρισμός | ECTAA και ΕΟΤ αλλάζουν το τουριστικό μέλλον της Ελλάδας 22.11.2023 | ΕΟΤ
- 5 Η Airbnb και η Klarna λανσάρουν τη Σταδιακή Πληρωμή στην Ελλάδα - Mε άτοκες δόσεις το κόστος της κράτησης 24.10.2023 | AIRBNB
- 6 TUI: Στο 95% του 2019 κλείνει το φετινό καλοκαίρι - Επέκταση σεζόν για Ελλάδα και Τουρκία 19.09.2023 | TOUR OPERATORS
- 7 AEGEAN | Με ειδική πτήση το Άγιο Φως στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα το Μ.Σάββατο 12.04.2023 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ
- 8 Η Ελλάδα στις καλύτερες χώρες στον κόσμο το 2023 για περιπέτεια, πολιτισμό και μοναχικά ταξίδια 06.09.2023 | ΤΑΣΕΙΣ
- 9 Καθυστερήσεις πτήσεων φέρνει η μεγαλύτερη νατοϊκή άσκηση όλων των εποχών Air Defender 23 11.06.2023 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 10 Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέα και Λευκάδα 24.05.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ