Κομισιόν: Ευρωπαϊκή Κάρτα για ταξιδιώτες με κινητικές δυσκολίες – Θα διευκολύνει τα ταξίδια 58,11 εκατ. τουριστών

11 Sep 2023, 13:06 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Κομισιόν: Ευρωπαϊκή Κάρτα για ταξιδιώτες με κινητικές δυσκολίες – Θα διευκολύνει τα ταξίδια 58,11 εκατ. τουριστών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Κομισιόν προωθεί νομοθετική πρόταση για τη διευκόλυνση του δικαιώματος ελεύθερων μετακινήσεων των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες. Ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση είναι η δημιουργία Ευρωπαϊκής κάρτας αναπηρίας που θα προστατεύει τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών στα ταξίδια εντός ΕΕ.

Σύμφωνα με το El Periódico, η κάρτα αναμένεται να προσφέρει στα άτομα με κινητικές δυσκολίες προνομιακή μεταχείριση στις υπηρεσίες δημόσιους και ιδιωτικού τομέα, στις μεταφορές, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στα μουσεία, στα κέντρα αθλητισμού, στα ψυχαγωγικά πάρκα κ.α.

Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες δεν θα πρέπει να σταματούν στα εθνικά σύνορα, δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας Φύλων, Vera Jourova. Η κ. Jourova επισήμανε ότι στόχος είναι οι άνθρωποι αυτοί να ταξιδεύουν με ευκολότερο τρόπο και να εξαφανιστούν μερικά εμπόδια που συναντούν στα ταξίδια, με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας και την Ευρωπαϊκή Κάρτα Παρκαρίσματος.

Η νέα νομοθεσία αναμένεται να δώσει κίνητρα για την ενεργοποίηση μιας σημαντικής τουριστικής αγοράς. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προσβάσιμου Τουρισμού ENAT, μια δυνητική αγορά προσβάσιμου τουρισμού εκτιμάται σε 58,11 εκατ. Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται άνθρωποι με αναπηρίες, της τρίτης ηλικίας, έγκυες γυναίκες, οικογένειες με νεαρά παιδιά και άνθρωποι με χρόνιες ασθένειες ή άλλες προσωρινές παθήσεις.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα