“Διακοπές από την κόλαση” στη Σκιάθο για οικογένεια Βρετανών εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel

08 Sep 2023, 12:53 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

“Διακοπές από την κόλαση” στη Σκιάθο για οικογένεια Βρετανών εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Βρετανίδα τουρίστρια παρέμεινε καθηλωμένη στο ξενοδοχείο της στη Σκιάθο εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, παρομοιάζοντας την εμπειρία της με «φυλακή σε ένα πλημμυρισμένο ξενοδοχείο από την κόλαση», όπως μεταδίδει η The Sun.

Η 51χρονη Rachel Royce από το Λονδίνο είναι μία από τους εκατοντάδες Βρετανούς τουρίστες οι οποίοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε προορισμούς της Μεσογείου καθώς οι πτήσεις τους ακυρώθηκαν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων νεροποντής.

Η τουρίστρια είχε κάνει προηγουμένως διακοπές με τον σύντροφό της στο Μπάρι της Ιταλίας, και στη συνέχεια ταξίδεψε στη Σκιάθο για επταήμερη διαμονή. Μόλις το ζευγάρι έφτασε στο νησί, συναντήθηκε με τους δύο γιους του και ετοιμαζόταν για μια ξεκούραση εβδομάδα διακοπών. Η καταιγίδα ωστόσο ξέσπασε την ημέρα της αναχώρησής τους για τη Βρετανία.

Η Rachel και η οικογένειά της είχαν προγραμματίσει την επιστροφή τους τη Δεύτερα με τη Jet2, όμως η εταιρία ακύρωσε την πτήση τους ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας.

Τα μέλη της οικογένειας χωρίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία, ως προσωρινή λύση για την περαιτέρω παραμονή τους στη Σκιάθο.

Η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες στο νησί και οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν τόσο στους τουρίστες όσο και στους ντόπιους να βγαίνουν σε εξωτερικούς χώρους.

Η εμπειρία αυτή έκανε τη Rachel να νιώσει φυλακισμένη στο νησί, όπως αναφέρε. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο δήμαρχος Σκιάθου κήρυξε το νησί σε έκτακτη κατάσταση και, ως αποτέλεσμα, λάμβανε προειδοποιητικά μηνύματα κινδύνου στο κινητό της σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας και την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου. «Φανταστείτε να έρχεστε για διακοπές και να νιώθετε φυλακισμένοι στο ξενοδοχείο σας!», ανέφερε.

Το ξενοδοχείο προσέφερε στους πελάτες του γεύματα ωστόσο σύντομα οι προμήθειες μειώθηκαν, ενώ καθώς η κακοκαιρία συνεχιζόταν τα ξενοδοχεία έδιναν την αίσθηση στρατοπέδων προσφύγων, ανέφεραν οι τουρίστες.

Η αρνητική εμπειρία αυτή επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι, όπως είπε η Rachel, είχε κοπεί η ηλεκτροδότηση και η παροχή νερού, άνθρωποι κοιμούνταν στο λόμπι επειδή τα δωμάτιά τους είχαν πλημμυρίσει, δεν υπήρχε σύνδεση στο διαδίκτυο και υπήρχε διάχυτη ανησυχία σε όλους σχετικά με τα αποθέματα φαγητού και νερού.

Εν τέλει η Rachel και η οικογένειά της κατάφεραν να επαναπατριστούν με πτήση της Jet2, όμως, όπως ανέφερε, χρειάστηκε να καταβάλλει μεγάλο ποσό για την επιστροφή του γιού της με την British Airways καθώς η Jet2 είχε ακυρώσει πτήσεις την περασμένη εβδομάδα.

Οι διακοπές αυτές μου στοίχισαν τα διπλάσια από τον αρχικό προϋπολογισμό, τόνισε, και τις χαρακτήρισε «καταστροφή».

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα