Γερμανικός Τύπος | Γιατί οι νέες ελληνικές ταυτότητες θεωρούνται «σατανικές»;

22 Aug 2023, 11:30 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Γερμανικός Τύπος | Γιατί οι νέες ελληνικές ταυτότητες θεωρούνται «σατανικές»;

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι ελληνικές ταυτότητες αλλάζουν και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται να γίνει η παρουσίασή τους. Ωστόσο την ίδια στιγμή εκατοντάδες άνθρωποι δημιουργούν ουρές έξω από αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να προλάβουν να ανανεώσουν την ταυτότητά τους όσο ακόμη αυτή μπορεί να εκδοθεί στην «παραδοσιακή» της μορφή.

Ο ανταποκριτής του Γερμανικού Δημοσιογραφικού Δικτύου (RND) στην Αθήνα, Γκερντ Χέλερ, γράφει: «Πολλοί θεωρούν πως αυτά είναι πράγματα του διαβόλου. Μία ηλικιωμένη κυρία που περιμένει στην ουρά εξηγεί πως οι νέες ταυτότητες θα έχουν ένα τσιπ "και με αυτό θα μπορούν να παρακολουθούν την κάθε μας κίνηση". Οι καμπάνες χτυπούν από μια κοντινή εκκλησία και η γυναίκα σταυροκοπιέται. Μεταξύ αυτών που περιμένουν στην ουρά είναι και ένας ορθόδοξος παπάς, ο οποίος με τη σειρά του εξηγεί πως σε αυτά τα τσιπ αποθηκεύεται ένας αριθμός για κάθε πολίτη. Σε αυτόν τον αριθμό θα είναι κρυμμένη η αριθμητική ακολουθία 666 - το σύμβολο του Σατανά.»

Εδώ και εβδομάδες έχει ξεκινήσει μία «εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ακροδεξιούς και ακραίους θρησκόληπτους συνωμοσιολόγους, η οποία προωθεί την άποψη πως, μετά το τσιπάκι που υποτίθεται ότι εμφυτεύτηκε στους ανθρώπους μέσω των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, το κράτος τώρα προχωράει ένα βήμα παραπέρα στην παρακολούθηση των πολιτών […] Η ζήτηση για παλιές ταυτότητες είναι ιδιαίτερα υψηλή σε συντηρητικές περιοχές της χώρας, όπως στην Πελοπόννησο και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ στην Κρήτη εμφανίζεται το σύνθημα "Όχι στην ψηφιακή υποδούλωση!".

Η εκστρατεία θυμίζει τον πολιτιστικό πόλεμο της δεκαετίας του 1990, όταν η κυβέρνηση επιχείρησε να καταργήσει την υποχρεωτική αναγραφή του θρησκευτικού δόγματος στα δελτία ταυτότητας για λόγους προστασίας των δεδομένων. Για μία δεκαετία η ισχυρή ορθόδοξη εκκλησία εμπόδιζε την υλοποίηση της μεταρρύθμισης. Όμως εν τέλει το 2001 το Συμβούλιο της Επικρατείας κήρυξε αντισυνταγματική την ανάδειξη του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες», καταλήγει ο Χέλερ.

Πηγή: DW

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα