ΠΕΥΦΑ: 4ωρη στάση εργασίας στους αρχαιολογικούς χώρους την Τετάρτη

25 Jul 2023, 16:45 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

ΠΕΥΦΑ: 4ωρη στάση εργασίας στους αρχαιολογικούς χώρους την Τετάρτη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) αποφάσισε ομόφωνα 4ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 26/07/2023 σε όλους τους Αρχαιολογικούς Χώρους, κατά τις ώρες 16.00μμ-20.00μμ.

Παράλληλα, η Ένωση καλεί τα Μουσεία που δουλεύουν με μονή βάρδια, να σταματήσουν την λειτουργία τους στις 13.30μμ, με τελευταία είσοδο στις 13.00μμ και τα Μουσεία που λειτουργούν με διπλή βάρδια να επιτρέψουν την πρόωρη αποχώρηση της πρωινής βάρδιας στις 13.00μμ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΥΦΑ, "oι ακραίες καιρικές συνθήκες συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την χώρα, παρόλα αυτά το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έλαβε δραστικά μέτρα -όπως θα έπρεπε- για την προστασία εργαζομένων και επισκεπτών, για αυτό παρατηρήθηκαν πολλά φαινόμενα λιποθυμιών και θερμοπληξίας, ιδιαίτερα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, αλλά και στην Αρχαία Αγορά.

Το Σωματείο δια των αποφάσεών του προσπαθεί να προστατεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους συναδέλφους, μόνιμους και ΙΔΟΧ, που εργάζονται στους ανοιχτούς Αρχαιολογικούς Χώρους με αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατά τις απογευματινές ώρες".

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα